27 september 2012

Living Library

.... don't judge a book by its cover

‘Wat de boer niet kent, eet hij niet’ is een oer Hollands gezegde. Maar wat te denken van ‘wat de boer niet leest, weet hij niet?’. Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht (SNDVU) organiseert de Mensenbieb en biedt interessant leesvoer aan!


De Mensenbieb is een mooie gelegenheid om eens in het hoofd en hart van iemand anders te kruipen. Niet door met je neus tussen de papieren te duiken, zoals in een traditionele bibliotheek, maar door een ‘levend boek’ te lenen. Deze editie van de Mensenbieb heeft een mooie collectie interessante en dappere mensen bereid gevonden die zich geheel vrijwillig laten ‘lezen’.
Hun ervaringen, verhalen en belevenissen zullen centraal staan – de lezer kan uit eerste hand horen hoe het is om huis en haard te verlaten, hoe het is om opnieuw te moeten beginnen een vreemd land, hoe moeilijk het is om je staande te houden in een onbekende cultuur. Het lezen van een boek is geen eenzijdige affaire: het is de bedoeling dat er een dialoog, een oprechte uitwisseling ontstaat tussen boek en lezer. Vragen mogen gesteld worden – graag zelfs!
Deze Mensenbieb wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Mensenrechten. Vreemdelingen zonder officiële status ontbreekt het aan de mogelijkheid tot sociale, economische en politieke participatie; een aantasting van de basale mensenrechten. Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht wil dit ter discussie stellen en een dialoog openen; de Mensenbieb vormt het perfecte raamwerk waarbinnen dit en de vele vooroordelen rondom mensen zonder een officiële status aan de kaak gesteld kunnen worden.
Voor meer informatie kunt u terecht bij: www.sndvu.nl
Locatie Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht

Donderdag 11 oktober vanaf 19:00 tot 22:00 uur vrije inloop

Marsha Man – 030-2933378
Myrthe Bredenoort – myrthe.bredenoort@student.hu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten