02 juli 2014

Mensenrechtencafé 25 juni


Woensdag 25 juni vond het tweede Mensenrechtencafé plaats.  Ook deze keer weer gezellig druk in Parnassos. Presentator Nancy Jouwe opende het café met het voorstellen van de pitchers, die in een pitch (max. 2 minuten) vertelden over hun activiteit en eindigden met een vraag aan het café.

Oliver Whitehead, voormalig voorzitter van UUMUN, vertelde over het ‘Reversed buddy project’ van UUMUN en UAF en vertoonde een filmpje waarin studente Wieke Vink aan haar medestudent en vluchteling Sina Azizi een gedicht voorleest dat ze voor hem heeft geschreven.  Een ongewone pitch en daarom voor deze ene keer zonder vraag aan het eind.

Vervolgens sprak Friso Wiersum over de Life Hacking Marathons van Hacking Habitat en vroeg om meedenkers, -ontwikkelaars, - werkers voor dit project.

Marc Piena en Laura Coello Eertink van Inclusive Works riepen schrijvers op mee te doen aan hun internationale kinderverhalenwedstrijd met het thema ‘Opa, oma en ik in de multiculturele samenleving’.

Hierna vroegen Jacqueline Kleijer (Pretty Woman) en Jiehua He (Unicef) om inspiratoren voor de Kinderrechtenschool.

Tenslotte  vertelde Hans Sakkers van de Gemeente Utrecht over zijn bezoek aan het World Human Rights Cities Forum in Gwangju (Zuid-Korea). Hij vroeg het café om een logeeradres voor twee Zuid-Koreaanse gasten die eind dit jaar komen kennismaken met de Mensenrechtencoalitie en deze komen bestuderen.

Na de pitches werd Amnesty’s Mensenrechten pubquiz  gespeeld. Onder leiding van Susan Schutjes, voorlichter bij Amnesty International Utrecht. Vijf teams speelden, behoorlijk fanatiek, een korte versie van de quiz. Na twee pittige rondes (want de quiz is écht moeilijk!) was er een prijs voor de winnende groep. De quiz is een aanrader voor een leuke avond of om na een vergadering nog even samen inhoudelijk én gezellig bezig te zijn. Meer informatie

De afsluitende borrel was helaas deze keer wat kort, terwijl netwerken, ontmoeten en bijpraten een belangrijk onderdeel van het café zijn. Dat doen we de volgende keer weer anders.

Voor de agenda:
Het volgende Mensenrechtencafé: vrijdag 10 oktober
Op de Dag van de mensenrechten, woensdag 10 december: MensenrechtencaféXL Geen opmerkingen:

Een reactie posten