09 juli 2014

Making Peace Sarajevo 2014

De expositie 'Making Peace' stond in de zomer van 2013 in Utrecht op de Maliebaan, ter gelegenheid van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht. 

De expositie toont de kracht van mensen die zich in de afgelopen 100 jaar hebben verenigd voor de verdediging van vrede en mensenrechten en betrekt de kijker bij het streven naar 'perpetual peace'. 

Na afloop van de expositie in Utrecht heeft de stichting Vrede van Utrecht de panelen aan Sarajevo geschonken. Een geste die door Gemeente Utrecht financieel is ondersteund. Dit past in het streven van Utrecht om - ook na 2013 - bij te dragen aan de internationale dialoog over vrede en mensenrechten. Ook hopen we de verbinding tussen organisaties die zich sterk maken voor vrede in Utrecht/Nederland en in Sarajevo/Bosnië&Herzegovina te ondersteunen. De expositie heeft eerder in onder andere in Genève, Stockholm en Straatsburg gestaan.
 
Met financiële steun en praktische hulp van het International Peace Bureau, de Nederlandse Ambassade in Bosnië en Herzegovina, de Ambassade van Zwitserland, de Raad van Europa, het OSCE en andere partners is de tekst van de expositie vertaald. Ook is de vormgeving aangepast aan de prachtige locatie langs de rivier Miljacka, in het hart van Sarajevo. Plaatselijke organisaties sloten bij het thema van de expositie aan met workshops en lezingen.

Op 28 juni waren Hans Sakkers en Wien de Smet namens de Gemeente Utrecht aanwezig bij de opening van de expositie. Een drukbezocht onderdeel van het programma van activiteiten in het weekend van 28 juni. Meer informatie>

De expositie is tot eind september in Sarajevo te zien. Ondertussen bereidt Making Peace het tonen van de expositie in Kaapstad voor ter gelegenheid van het 14e World Summit of Nobel Peace Laureates in oktober 2014. Meer informatie>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten