06 juni 2013

Utrechtse jongeren in gesprek over talentontwikkeling

Jongeren pakken hun kans! De agenda voor de 21e eeuw.

Hoe Utrechtse jongeren samen met u hun talenten willen ontwikkelen.



UITNODIGING BIJEENKOMST

12 juni, 15:30 - 18:30 uur bij Pharos

Utrechtse jongeren zijn op verschillende locaties in de gemeente met elkaar in gesprek over wat er nodig is om in deze stad je talenten te ontwikkelen. In deze ‘mobiele debatten’ staan de volgende vragen centraal: Wat wil jij bereiken? Wat heb je daarvoor nodig? Gaat dat je goed af? Wat mis je nog? Wat staat je in de weg? Waar zie je kansen? Waar moet de gemeente Utrecht zich hard voor maken? Wat kunnen andere organisaties in de gemeente doen?

Jongeren willen op 12 juni met u in gesprek over hoe we in de stad Utrecht kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en het benutten van talenten van alle jongeren. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle organisaties en individuen die zich inzetten voor de (talent)ontwikkeling van jongeren. Het maakt deel uit van een Europees traject, waaraan de gemeente Utrecht deelneemt, om op lokaal niveau aandacht te geven aan de bescherming van mensenrechten en sociale rechtvaardigheid.

Waarom?
Niet alle jongeren hebben evenveel kansen en mogelijkheden om hun talenten te benutten. Zie het rapport van Pharos ‘Van Jap naar Jep. Risico’s en kansen bij de ontwikkeling van het potentieel aan talenten van migrantenjeugd’. Wat kunnen we doen om de kansen te vergroten? Wat kunt u doen om mogelijkheden voor deze jongeren te creëren? Of u docent bent, jeugdverpleegkundige, beleidsmedewerker of coach, we zullen samen met de jongeren barrières moeten wegnemen en kansen creëren. Let’s set the agenda!

Programma
15:30 Ontvangst
16:00 Aftrap
16:10 Filmpjes mobiele debatten
16:30 Debat
17:30 Setting the agenda
18:00 Afsluiting met borrel

Datum
12 juni 2013

Locatie
Pharos, kennis- en adviescentrum
Arthur van Schendelstraat 620 te Utrecht
www.pharos.nl

Aanmelden
Meld je voor 10 juni 2013 aan bij Marieke Stopel
m.stopel@pharos.nl 030 – 2349800

Geen opmerkingen:

Een reactie posten