31 augustus 2011

Human Rights CaféPeace Brigades International organiseert in de Week van de Mensenrechten een Human Rights Café over het thema 'straffeloosheid in Mexico':

Mexico is een land dat steeds verder wegzakt in een moeras van straffeloosheid en geweld. Een land waar het leger aan de lopende band ongestraft mensenrechten schendt, politie en rechters worden omgekocht door degenen met het meeste geld en de arme bevolking de dupe is van het falende rechtssysteem.

Welke invloed heeft deze straffeloosheid op de positie van mensenrechtenverdedigers? Welke rol speelt de onschendbaarheid van het leger in de drugsoorlog? En is er hoop nu het Mexicaanse Hooggerechtshof onlangs heeft geoordeeld dat militairen die zich schuldig maken aan mensenrechtenschendingen voortaan berecht moeten worden in civiele rechtbanken?

Kom op donderdagavond 13 oktober 2011 naar het Human Rights Cafe en ga samen met andere cafébezoekers in gesprek over bovenstaande problematiek. De avond begint met een inleiding in het thema door prominente gastsprekers - o.a. bijzonder hoogleraar Latijns Amerika Wil Pantsers en executive director van Impunity Watch Marlies Stappers
- en een korte film die een beeld schetst van de situatie in Mexico.
Daarna is het woord aan jou! Neem plaats aan één van de vier tafels en ga aan de hand van verschillende discussiepunten met elkaar in debat over straffeloosheid in Mexico. Dit alles in ontspannen sfeer en natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.

Wat: Human Rights Café
Organisatie: Peace Brigades International
Sprekers: Wil Pantsers, Marlies Stappers en Mirjam Muis
Datum: Donderdag 13 oktober
Tijd: 18.45 - 22.00 uur
Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
Entree: € 5,-
Aanmelden: pbi.communicatie@gmail.com
Website: http://www.peacebrigades.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten