28 maart 2011

Radio 538 voor War Child op Vredenburg




Maandag 28 maart staat een truck van Radio 538 van 10.00 – 14.00 uur op het Vredenburg. Het radiostation trekt van 25 maart tot en met vrijdag 1 april door Nederland in het kader van de landelijke actie '538 voor War Child'. De dj's roepen 27 maart alle inwoners van Utrecht op om stunts aan te gaan in ruil voor donaties met slechts één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen.

Stunt Utrecht Studenten Corps

Als Millenium gemeente ondersteunt Utrecht deze actie. Burgemeester Wolfsen neemt deel aan een streetpainting stunt die bedacht is door het Utrechts Studenten Corps. Voorbijgangers kunnen met deze stunt letterlijk een steentje bijdragen aan de actie door tegen betaling een tegel in te kleuren van een grote mozaïektekening. In Utrecht zijn diverse andere acties bedacht, maar ‘538 voor War Child‘ roept alle Utrechters op meer stunts te bedenken en uit te voeren. Dat kan van alles zijn: optredens, wedstrijden, inzamelingsacties.

Samenwerking War Child en Radio 538

Iedere dag groeien nog miljoenen kinderen op in oorlog. Deze kinderen hebben hulp nodig om hun ervaringen te verwerken. Radio 538 zet zich in voor War Child om meer oorlogskinderen te helpen en zet daarom alles in om heel Nederland te mobiliseren. War Child gebruikt in haar werk onder andere muziek om kinderen samen te brengen, te helpen emoties te uiten en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ook Radio 538 kent de kracht van muziek. Zonder muziek geen Radio 538. War Child War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. Met muziek brengt War Child kinderen weer samen en helpt hen hun emoties te uiten. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 12 landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten