28 maart 2011

Lezing Migratie bij Cities2Cities Literatuurdagen

C2C Stadslezing: Doug Saunders en Frans Timmermans

Slotavond over de eeuw van de stad 21 april 2011
20:00 Academiegebouw Domplein 29, Utrecht

De eenentwintigste eeuw is onmiskenbaar de eeuw van de stad; meer dan de helft van de wereldbevolking woont er al, een derde is op drift. We beleven momenteel de grootse migratie uit de wereldgeschiedenis, die de bron van tal van politieke, economische en culturele veranderingen is. Tijdens het slot van City2Cities staat de veranderende stad centraal. De Canadese journalist

Doug Saunders
bezocht de afgelopen jaren dertig steden op vijf continenten en publiceerde onlangs het boek Arrival City (De trek naar de stad). In een multimedia-presentatie van Arrival City laat Saunders ons kennismaken met de mensen en gemeenschappen die onze samenleving met hun tragedies en triomfen vormgeven. Van Maryland tot Shenzhen, van de favela’s van Rio tot de sloppenwijken van Mumbai, van Los Angeles tot de Amsterdamse Bijlmer.

’Leve de favela, het getto, de slum: Saunders schreef een belangrijk boek over wat migrantenwijken gemeen hebben. (…) Dankzij zijn indrukwekkende panorama staan de steden van aankomst nu nadrukkelijk op de kaart.’ (NRC Next)

Frans Timmermans, tweede kamerlid en voormalig staatssecretaris van Europese Zaken, leidt de avond in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten