07 maart 2011

8 Maart Internationale Vrouwendag


In het kader van internationale vrouwendag 8 maart worden er verschillende activiteiten georganiseerd in Utrecht.

Op 6 maart organiseren ZIMIHC huis voor amateurkunst en Portes de ‘Zuilense vrouwendag’ in het Vorstelijk Complex. Dit is een festival voor vrouwen uit de wijk om elkaar en zichzelf in het zonnetje te zetten.

Op 8 maart organiseert de vrouw van 2011 een groot evenement in Maarssen. Een middag en avond vol boeiende sprekers, interessante workshops, een markt met vele kraampjes en een netwerk diner. Het thema is verbinden: van vroeger tot nu, internationaal, nationaal en lokaal. Van vrouw tót vrouw.

Op 8 maart organiseert het Europees Parlement Bureau Nederland een debat over de politieke rol van vrouwen in de EU. Deze dag vindt plaats in samenwerking met de Rode Hoed in Amsterdam en betreft een avondprogramma van 20.00 tot 21.45 uur.

Op 11 maart organiseert E-Quality een manifestatie in Parnassos om internationale vrouwendag te vieren. Tijdens deze landelijke feestelijke manifestatie staat het thema ‘Eigen lijf en leven' centraal. ‘Eigen lijf en leven' gaat over alle keuzes die jij als vrouw dagelijks maakt. Keuzes over opleiding, carrière, gezondheid, financiële zelfredzaamheid, weerbaarheid en geluk.

Op 13 maart organiseert Tori Oso Utrecht de internationale vrouwendagviering in cultuurcentrum Parnassos. Bezoekers kunnen workshops bijwonen, spreken met een coach, zich laten inspireren door verhalen van ondernemende dames en winkelen op de minimarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten