08 oktober 2015

Uniek concert als welkom voor nieuwe vluchtelingen op 9 oktober

Catching Cultures Orchestra

Een gezamenlijke orkest van De Tegenwind en de Band zonder Verblijfsvergunning. Het Utrechtse orkest De Tegenwind en de Band zonder Verblijfsvergunning van muzikanten uit het Utrechtse asielzoekerscentrum, vormen samen de Catching Cultures Orchestra. Zij spelen een welkomstconcert voor nieuwe vluchtelingen op 9 oktober, in Tivoli/Vredenburg. De Tegenwind, opgericht in 1984, heeft altijd naar wegen gezocht om met optredens op een positieve manier bij te dragen aan de wereld om ons heen. De Band zonder Verblijfsvergunning is op verzoek van vluchtelingen opgericht met steun van de stichting De Vrolijkheid. Aanleiding was een concert van Orchestre Partout met vluchtelingen uit het AZC in Alkmaar.


Muziek verbindt, inspireert, ontroert of maakt je vrolijk. De muzikanten van beide orkesten willen gezamenlijk de nieuwe vluchtelingen naar ons land verwelkomen, met muziek uit o.a. Syrië, Iran, Turkije, Nederland en Zuid-Afrika. De Tegenwind heeft het initiatief genomen om ook in Almere en Echt, met de Vrolijkheid en met de COA, een gezamenlijk orkest van stadsbewoners en asielzoekers te vormen. Daaruit wordt een orkest geformeerd om in 2016 op festivals te spelen.

Een filmische impressie van een eerder concert in Utrecht is te vinden op www.tegenwind.nl

Op 9 oktober bouwen we hier op voort en we voegen een Syrisch nummer toe dat met leden van de Band zonder Verblijfsvergunning is gespeeld in Orchestre Bicyclette, het honderd koppig fietsend orkest dat optrad tijdens de Grand Depart van de Tour de France in Utrecht. Het concert in Tivoli Vredenburg vangt aan om 7 uur en vindt plaats in de hal. Toegang is gratis, iedereen is van harte welkom. Het concert wordt ondersteund door de gemeente Utrecht.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar Hermine Schneider, 0623536421 hschneider@tiscali.nl en Roelof Wittink, 0628523193, roelof.wittink@gmail.com

1 opmerking:

  1. Mooi initiatief! Ik ben ook Utrechter en blog over mijn stad. Kijk op: https://utrechtinteresse.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen