08 september 2015

Oproep PAX: Rutte, verwelkom vluchtelingen!

De vluchtelingenstroom naar Europa is groot, maar het allergrootste deel van hen wordt opgevangen in de regio. Miljoenen leven daar onder vaak erbarmelijke omstandigheden. Om daarin verlichting te brengen is humanitaire hulp onontbeerlijk.

Door de strenge controle aan de buitengrenzen van Europa, zijn er steeds minder vluchtwegen. Daardoor is de oversteek steeds gevaarlijker geworden. Om te voorkomen dat mensen op zee verdrinken, moeten er veilige vluchtroutes komen.

Vluchtelingen hebben recht op veiligheid. En op een toekomstperspectief. Om die rechten te beschermen is nu actie nodig. Daarom roepen we premier Rutte op ruimhartig vluchtelingen toe te laten.

 
4Premier Rutte moet leiderschap tonen in de vluchtelingencrisis. Dat kan door:

•meteen akkoord te gaan met nieuwe voorstellen om vluchtelingen die in Italië, Griekenland en Hongarije niet menswaardig kunnen worden opgevangen, te verdelen. Nederland moet ten minste 8.000 vluchtelingen welkom heten;

•bij te dragen aan de benodigde middelen voor noodzakelijke humanitaire hulp in de buurlanden van Syrië;

•het creëren van meer veilige en legale routes naar Europa voor mensen die op de vlucht zijn voor conflicten en vervolging.

 
Deze oproep aan premier Rutte wordt ondersteund door Amnesty International, OxfamNovib, Vluchtelingenwerk en PAX.

Roep premier Rutte op vluchtelingen ruimhartig toe te laten.
 
 
Vrede. Wie durft?


Vriendelijke groet,

Jan Gruiters, algemeen directeur PAXvoorvrede

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten