16 augustus 2015

Zaterdag 17 oktober: Wereldarmoededag

Op zaterdag 17 oktober vindt de (inter) nationale Armoededag plaats. De Armoedecoalitie Utrecht wil hier uitgebreid aandacht aan besteden door een evenement te organiseren in de wijken met een centrale afsluiting op 17 oktober. Een evenement voor ervaringsdeskundigen en Utrechtse burgers. Een positief evenement waarbij delen voorop staat. Met muziek, theater, ontmoeten, ervaringsverhalen, debat, samen eten en drinken.

Rijk door delen in de wijk en in de buurt
Samen leven doe je in je eigen buurt, of je nu veel of weinig geld hebt. Belangrijkste is dat je in je eigen buurt de mensen kent, je thuis voelt, je gehoord voelt en ervaringen met elkaar kunt delen. Niet iedereen heeft deze rijkdom. Eenzaamheid, sociale uitsluiting en armoede gaan vaak hand in hand. In de week van de armoede willen we hier extra aandacht aan besteden. Door u in de wijk uit te nodigen om met bewoners en betrokkenen een initiatief te nemen onder het motto ‘Rijk door delen’. Bijvoorbeeld door samen te eten, een dialoogbijeenkomst te organiseren of iets anders wat mensen met elkaar verbindt.

Ons doel is om betrokken, geïnteresseerde bewoners in verbinding te brengen met mensen die het minder hebben. En mensen in armoede de kans te geven hun talent te laten zien en mee te doen. Dat begint in de wijk, en sluiten we af op een spetterende slotbijeenkomst in de buurt van het stadhuis.

Wij nodigen u als wijkbureau, buurtteam en sociaal makelaars van harte uit om de uitdaging aan te nemen en met bewoners en andere betrokkenen iets te organiseren in de week voorafgaand aan internationale armoededag.

Wilt u meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Marry Mos of Margaritha van Overbeeke, ondersteuners van de Utrechtse Armoedecoalitie. marrymos@tussenvoorziening.nl, margarithavanoverbeeke@tussenvoorziening.nl.

De Armoedecoalitie Utrecht is een bundeling van maatschappelijke organisaties, initiatieven en belangengroeperingen, in de maatschappelijke opvang en hulp & dienstverlening, het onderwijs, woningcorporaties, belangenorganisaties, ervaringsdeskundigen en kerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten