26 augustus 2015

How to cross borders? Van Big Brother naar Little Sister

www.hackinghabitat.nl
De Britse kunstenaar en auteur James Bridle, bekend van zijn onderzoek naar het onzichtbaar inzetten van drones voor militair gebruik en de ontwrichtende gevolgen ervan voor een samenleving, start de 3e Life Hack Marathon met een lezing in TivoliVredenburg op donderdag 3 september a.s. 
 
Hacking Habitat. Art of Control is een internationale kunstmanifestatie die in 2015 - 2016 laat zien hoe systemen en technologieën ons leven overnemen èn tegelijk hoe we de zeggenschap over ons leven weer terug kunnen claimen; hoe we onze habitat kunnen hacken! Tachtig geëngageerde kunstenaars maken de controle voelbaar, hoorbaar èn zichtbaar en laten een krachtig tegengeluid horen. Hun werk is van 26 februari tot eind juni 2016 te zien in de voormalige gevangenis aan het Utrechtse Wolvenplein, een unieke plek om virtuele vormen van opsluiting voelbaar te maken.

How to cross borders? is de derde van vier Life Hack Marathons (LHM) waarin het onderwerp van Hacking Habitat in 2015 verkend en uitgediept. In meerdaagse werkateliers ontmoeten kunstenaars en groepen uit de samenleving elkaar om te werken aan oplossingen voor urgente maatschappelijke thema’s. Resultaten worden opgenomen in de tentoonstelling.
Bestel een ticket bij Tivoli Vredenburg.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten