07 augustus 2013

Extra bijdrage OCW voor vergroten van de acceptatie van homoseksualiteit in Nederlandse gemeenschappen


Tijdens de Canal Parade heeft minister Bussemaker van OCW bekend gemaakt de komende jaren ongeveer € 800.000 vrij te maken voor het vergroten van de acceptatie van homoseksualiteit binnen de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap in de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag (G4).

Nederland behoort al geruime tijd tot de groep landen waar acceptatie van homoseksualiteit relatief hoog is. Stond in 2006 nog 15% van de bevolking negatief tegenover homoseksualiteit, vorig jaar daalde dat aantal tot 4%. Toch ligt homoseksualiteit in veel gemeenschappen in Nederland nog steeds gevoelig en rust er ook vaak een sterk taboe op.

Daarnaast maakt Bussemaker zich zorgen over de houding van veel jongeren ten opzichte van homoseksualiteit. Zo blijkt een derde van alle Nederlandse jongeren tussen de twaalf en de achttien jaar aan te geven dat op hun school een homoseksuele medeleerling beter in de kast kan blijven. Bijna de helft van leerlingen met een Turkse achtergrond, en ruim een derde van de leerlingen met een Marokkaanse achtergrond, wijst homoseksualiteit af. Daarom is het volgens Bussemaker juist belangrijk om onder jongeren homoseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Voor meer informatie zie: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ocw/nieuws/2013/08/03/extra-geld-voor-g4-aanpak-homoacceptatie.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten