05 juni 2013

Theathervoorstelling: As I left my father's house

Studium Generale en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF presenteren in samenwerking met New Dutch Connections de theathervoorstelling As I left my father's house op de Wereldvluchtelingendag (20 juni). Vluchtelingen met verschillende culturele en religieuze achtergronden vertellen over hun wereld tijdens deze voorstelling. Onderwerpen als vijandigheid, geweld, extremisme en het opbouwen van een nieuw leven komen ter sprake.
De voorstelling gaat over de gevolgen van oorlog en de momenten die er toe doen. Ontwrichting door grote gebeurtenissen en vluchtverhalen van vele migranten worden ten horen gebracht. Het toneelstuk is een combinatie van niet-westerse manier van vertellen en westers theatrale context.
Na afloop is er een debat met het publiek over het recht op onderwijs.


Bright O. Richards, artistiek leider van New Dutch Connections, initiatiefnemer van As I left my father’s house en één van de acteurs, vluchtte uit Liberia en heeft met steun van het UAF kunnen studeren aan de Filmacademie en de Toneelschool. As I left my Father’s House werd in 2011 bekroond met de Compassieprijs.
Mardjan Seighali (directeur UAF) en Kathalijne Buitenweg (lid van het College van de Rechten van de Mens) zullen te gast zijn en meedoen aan het debat.

De voorstelling vindt plaats in de Maskeradezaal van het Academiegebouw op donderdag 20 juni (20:00 - 21:45 met aansluitend een borrel). Toegang is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten