12 april 2013

Ambassadeursdag Ministerie van Vrede


Heb jij interesse in vredesvraagstukken? Kom dan op woensdag 22 mei naar de Ambassadeursdag van het Ministerie van Vrede. Je hoeft niet nu al een Ambassade van Vrede te hebben om de Ambassadeursdag te bezoeken. Wil je ideeën opdoen, dan biedt het Ministerie van Vrede jou op die dag van kennis, materialen en werkvormen aan, zodat je zelf aan de slag kan om in de Vredesweek activiteiten in jouw Ambassade van Vrede/ dorp/ stad te organiseren. Ook kun je netwerken met vredesambassadeurs uit het hele land.

Plenaire openingBijzondere sprekers op de Ambassadeursdag zijn Jörgen Raymann, de Minister van Vrede, Merlijn Twaalfhoven, Staatssecretaris van Vrede en Jan Gruiters, de algemeen directeur van IKV Pax Christi. Zij praten u bij over het motto van de Vredesweek: 'Act for peace' en het werk van IKV Pax Christi in Syrië. De Nederlands-Syrische Abrahim Miro, betrokken bij de Syrische Oppositie Coalitie, zal spreken over vredesactivisme. Gharib, een Syrische muzikant die in Nederland woont, zorgt voor passende muziek. Luister ook naar verhalen van mensen die een Ambassade van Vrede hebben opgezet en op een bijzondere manier invullen, zoals een werkplaats voor participatief drama in Rotterdam.

WorkshopsDe workshops bieden kennis en verdieping over vredesactivisme en Syrië. Daarnaast bieden we diverse werkvormen en/of vaardigheden aan zodat je bijvoorbeeld meer bezoekers naar je evenement kan trekken. Of wissel jij liever tips & tricks uit met andere vredesambassadeurs? Op de Ambassadeursdag is er voor elk wat wils. Van een workshop over de invulling van de vredesviering op vredeszondag tot een MasterPeace workshop. Aanmelden kan via de website www.ministerievanvrede.nl/ambassadeursdag

Bron: http://www.ministerievanvrede.nl/ambassadeursdag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten