15 februari 2013

Vrijheidscolleges Vrede van Utrecht

‘In the future days, which we seek to make secure, we look forward to a world founded upon four essential human freedoms. […] freedom of speech […] freedom of worship […] freedom from want [and] freedom from fear’

- President Franklin Roosevelt, State of the Union, 1941-
 

Sinds Roosevelt zijn vrijheden formuleerde, zijn steeds afspraken gemaakt over vrijheid in diverse (mensenrechten)verdragen, maar ook in nationale wetten en (in)formele omgangsregels tussen burgers onderling en in hun relatie met de overheid.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, maar moet steeds onderhouden en bediscussieerd worden. Afspraken over vrijheid scheppen ruimte, maar om die ruimte te behouden, vragen ze aan de andere kant ook om begrenzing; vrijheid is zowel doen als laten. Vrijheid spreek je af.

FORUM, Bevrijdingsfestival Utrecht en Vrede van Utrecht nodigen u van harte uit voor een reeks Vrijheidscolleges. Vier gerenommeerde sprekers diepen elk een van de vier vrijheden uit. Zij doen dit vanuit het perspectief van de multiculturele samenleving en de huidige economische omstandigheden.
Dichters Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, Ruben van Gogh en Baban Kirkuki dragen ieder een speciaal geschreven vrijheidsgedicht voor.

Laat je inspireren in de colleges en discussieer mee over wat Nederland nodig heeft!

De reeks wordt afgesloten met een groots slotdebat op 5 mei op het festivalterrein van het Bevrijdingsfestival Utrecht 2013!


Voor meer informatie en aanmelden: www.forum.nl/vrijheidscolleges  
Aanmelden voor de Vrijheidscolleges is noodzakelijk en kan tot één week voor aanvang van het college. Het slotdebat op 5 mei kunt u zonder aanmelding bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten