06 september 2012

The Antakya Chorus of Civilizations, kandidaat Nobelprijs voor de Vrede 2012, op 25 september in Domkerk Utrecht


Op dinsdag 25 september geeft The Antakya Chorus of Civilizations uit Turkije een uniek concert in Domkerk Utrecht.

Het Antakya Chorus of Civilizations is een bijzonder koor. Met zijn 120 islamitische, joodse en christelijke zangers weerspiegelt het de culturele diversiteit van Antakya, een Turkse stad aan de grens met Syrië. In dat gebied leven soennitische Turken en Arabieren, Alevieten, Arabischsprekende christenen, Armeniërs, Joden en Koerden samen. Het koor draagt met overtuiging uit dat mensen met diverse etnische en religieuze achtergronden in vrede en harmonie samen kunnen leven. Sinds maart 2007 hadden zij optredens in binnen- en buitenland o.a. in New York, Berlijn, Wenen, Parijs, en Brussel. Het koor is genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede 2012.

Meer informatie over het koor vindt u op: www.onewingedangelsfilm.com

Het concert wordt georganiseerd door Alleato www.alleato.nl en Vrede van Utrecht www.vredevanutrecht2013.nl in het kader van de culturele uitwisselingsweek rond de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland. Dit bijzondere optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Turks Verkeersbureau en de Gemeente Utrecht. Naast dit concert omvat het programma van de uitwisselingsweek o.a. een muzikale ontmoeting met Utrechtse scholieren en een fototentoonstelling:
'Hier ben ik thuis' - 50 jaar gastarbeiders in de stad Utrecht’, die na afloop te zien is in de Domkerk.

Programma
19.30-20.00 Deuren open
20.00-21.30 Optreden The Antakya Chorus of Civilizations
Na afloop is er gelegenheid tot napraten en tot bezichtiging van de tentoonstelling.


Aanmelden
De toegang voor het concert is gratis, maar reservering is verplicht. Wilt u dit eenmalige concert bijwonen, dan kunt u zich tot 21 september aanmelden door een e-mail te sturen naar info@alleato.nl onder vermelding van ‘Concert 25 september’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten