11 juni 2012

Discussieavond LGBT-rechten 20 juni

De Stichting Vriendschapsband Utrecht-Leon organiseert 20 juni (Internationale Dag van de Vluchteling)  vanaf 20.00-21.30 een discussieavond over LGBT-rechten wereldwijd


Woensdag, 20 juni, 20.00-21.30 uur, daarna borrel
Dat het niet in alle landen even goed gesteld is met de rechten en de veiligheid van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT), wist je vast al. Maar weet je ook in hoeveel landen je in de cel kunt belanden vanwege je seksuele geaardheid? En hoe gaat het als mensen, die moeten vluchten vanwege hun seksuele voorkeur en in Nederland in een asielzoekerscentrum terecht komen tussen landgenoten? En hoe staat het met de positie van homo’s in León, de Utrechtse zusterstad in Nicaragua?

Kom luisteren naar persoonlijke en indringende verhalen in een internationale, interactieve bijeenkomst.
Hivos laat zien hoe het met LGBT-rechten wereldwijd gesteld is en hoe zij organisaties in andere landen helpen op te komen voor homorechten. Met de Stichting Vriendschapsband Utrecht–León gaan we live skypen met een Nicaraguaanse activiste die opkomt voor de positie van LGBT. En het maatjesproject Cocktail laat een asielzoeker aan het woord.

Dan is het tijd voor wat luchtigers. Vanaf 21:30 is er in de U-Bar (naast het Werftheater) een internationale borrel met Zuid-Amerikaanse muziek van Entusiasta Bateria de Samba en cocktails uit Nicaragua (opbrengst voor lesbiennesproject in León)!

Werftheater, Oudegracht aan de Werf 60, Utrecht
Entree: € 2,- (opbrengst voor COC Cocktail)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten