01 mei 2012

Routes to Transformation

Jongeren uit Istanbul en Utrecht slaan muzikale brug Een initiatief van Roots & Routes (NL) en Bilgi University (Istanbul). Partners van het project zijn Vrede van Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Utrecht en Youth in Action en NLTR400.


Wat zal er gebeuren als de klanken van klassieke viool zich vermengen met r&b, soundscapes uit Istanbul en Utrechtse hiphop? Klikt het tussen de rauwe muziek van de straat in Nederland en Turkije?
Tien Turkse en tien Nederlandse jongeren delen twee weken lang dezelfde muzikale trip: Routes to Transformation. Eerst in Utrecht (van 28 april tot en met 13 mei) en dan in Istanbul (oktober). Aanleiding voor deze residencies vormen de 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije

Tijdens Routes to Transformation leven en musiceren twintig talentvolle jongeren van 18 tot 25 jaar uit Utrecht en Istanbul, twee weken lang heel intensief samen. Ze wisselen ervaringen uit en brengen daarin hun eigen cultuur mee. De deelnemers volgen professionele workshops tekstschrijven, componeren en presenteren in dB’s en NUtrecht. Zo ontstaat een muzikale én culturele cross-over.

De jongeren logeren over en weer bij elkaar thuis. Ze eten samen, leven samen en leren Nederland een beetje kennen tijdens een uitdagend randprogramma, waarin als hoogtepunten Koninginnedag, de dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn opgenomen.
U bent van harte uitgenodigd bij de optredens:
8 mei 20.00 uur dB´s, CAB-Rondom 100, Utrecht
9 mei 19.30 uur Willemeen, Willemsplein 1, Arnhem
10 mei 10.00 uur ZIMIHC Theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht
10 mei 20.00 uur ZIMIHC Theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht
11 mei 11.40 uur MCA, Ambachtsweg 17, Rhoon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten