30 mei 2012

Oratie Femke Halsema:' Verbeteren social media de mensenrechten?'

'Op 31 mei houdt opiniemaker en oud-politicus Femke Halsema haar oratie als Vrede van Utrecht hoogleraar. Zij zal hierin een retrospectief bieden op haar onderzoek van de afgelopen maanden naar de rol van social media voor de mensenrechten. De oratie vormt de afsluiting van haar gasthoogleraarschap aan de Universiteit Utrecht.
 
Het internet verbindt mensen wereldwijd aan informatie en kennis en het verbindt ze op een nieuwe manier aan elkaar. Dat heeft een keerzijde: social media maken burgers bijvoorbeeld kwetsbaar voor meekijkende regimes en inlichtingendiensten. Kunnen communicatietechnologie, internet en social media een belangrijke rol spelen bij de bescherming van de mensenrechten en in het ‘bewapenen’ van mensen tegen onderdrukking en geweld?
De thema’s van Halsema’s gasthoogleraarschap sluiten nauw aan bij de onderwerpen van het Centre for the Humanities en de Vrede van Utrecht-leerstoel, waaronder sociale duurzaamheid, culturele participatie en verantwoordelijk burgerschap.'
Bron: http://www.uu.nl/faculty/humanities/NL/Actueel/Agenda/Pages/20120531-oratie-halsema.aspx

AanmeldenDe oratie is gratis toegankelijk, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Stuur een mailtje naar cfh@uu.nl.

Datum en tijd:31/5/2012 16:15
Locatie:Academiegebouw - Domplein 29, Utrecht
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten