19 maart 2012

Utrecht blijft Fairtrade Gemeente!


Afgelopen week is bekend geworden dat Utrecht de titel 'Fairtrade gemeente' ook in 2012 mag blijven voeren.
Dankzij de inspanningen van de werkgroep Utrecht Fairtrade in 2011 voldoet Utrecht nog steeds aan alle criteria om deze titel te mogen voeren.
Een samenvatting van de algemene reactie van de landelijk jury:

"De werkgroep Utrecht Fairtrade heeft wederom bewezen dat zij zich hard maakt voor de ontwikkeling van boeren en producenten in ontwikkelingslanden. De werkgroep heeft veel uitdagingen die de jury vorig jaar meegaf actief opgepakt. De werkgroep maakte daarbij duidelijke en slimme keuzes. Bijvoorbeeld door bedrijven als focusdoelgroep te kiezen. Daarnaast werkte Utrecht Fairtrade samen met andere organisaties, zoals Utrecht MeerBusiness, SNS Reaal en een sportvereniging.
.......
In 2011 stapte de gemeente binnen haar huidige contract met Douwe Egberts over op fairtrade koffie. Daarmee verzilverde Utrecht haar grootste uitdaging op fairtrade gebied. Deze mijlpaal is bovendien een mooie inspiratiebron voor andere gemeenten. De jury ziet er op toe dat de gemeente de principes voor eerlijke handel ook gaat toepassen in het nieuwe contract dat de gemeente in 2012 gaat afsluiten.
.........
Voor het komend jaar benoemde de werkgroep nog meer mooie concrete aandachtspunten. Met name het streven om Fairtrade Utrecht minder afhankelijk van subsidies te maken valt daarbij op. Als dat lukt, zou Utrecht een prachtig voorbeeld voor andere gemeenten zijn
..........
Op basis van mooie resultaten van afgelopen jaar ziet de jury de toekomst van Utrecht Fairtrade met vertrouwen tegemoet.

Namens de jury van Fairtrade Gemeenten: Jan Pronk (voorzitter), Jacobine Geel, Liesbeth Gort, Marga Hoek, Sybren de Hoo en Agnes Jongerius. "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten