09 maart 2012

Tolerantieprijs 2012


De Tolerantieprijs is in 1995 ingesteld door de gemeenteraad van Utrecht. De prijs is bedoeld voor personen, groepen of instellingen die zich hebben ingespannen om de verdraagzaamheid in de Utrechtse samenleving te bevorderen en respect en begrip voor elkaar te vergroten.
In mei wordt de prijs uitgereikt en de prijswinnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van € 7.000,- dat mag worden besteed aan het bekroonde initiatief of daarmee samenhangende activiteiten!

Als u personen en instellingen kent die aan de onderstaande voorwaarden voldoen, nodigt de jury u uit vóór 25 maart uw kandidaat aan te melden voor toekenning van de Tolerantieprijs.

-Als zij hun activiteiten in de stad Utrecht ontplooien;
-Als zij werken aan een verdraagzame samenleving en zich inspannen om vooroordelen over groeperingen binnen de Utrechtse gemeenschap te verminderen;
-Als zij in de stad of in een wijk van Utrecht gedurende een langere periode activiteiten hebben ontplooid, die succesvol waren en als voorbeeld kunnen dienen bij het oplossen van soortgelijke problemen op andere plaatsen in de stad;
-Als zij hun werkzaamheden belangeloos en op basis van vrijwilligheid uitvoeren.

Ondernemers die zich op een buitengewone manier inspannen voor de Utrechtse samenleving worden tevens uitgenodigd om een voordracht in te sturen.

Kijk hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten