13 maart 2012

Studium Generale


Studium Generale (Universiteit Utrecht) heeft de afgelopen tijd veel heeft georganiseerd rondom mensenrechten en zal dat in de nabije toekomst nog meer doen!

Aankomend:
Op 23 maart organiseert Studium Generale de verboden wetenschapsmonologen. Dagelijks worden wetenschappers met de dood bedreigd vanwege hun gedachtegoed en vanwege hun positie in de maatschappij. De verboden wetenschapsmonologen vertellen de verhalen van academici die in hun eigen land vervolgd werden en in Nederland een veilige plek vonden. Waar? in de aula van het Academiegebouw op vrijdag 23 maart 20:30-21:30.

Op 4 mei is er een herdenkingslezing. Geweld en genocide komen voort uit het mechanisme van in- en uitsluiting. Waar? in de aula van het Academiegebouw op vrijdag 4 mei 20:15-21:30.


Ook zijn hebben er al activiteiten plaatsgevonden die terug zijn te kijken online:

Afgelopen januari organiseerde Studium Generale Rights to a Green Future. Over mensenrechten in tijden van klimaatverandering.

In februari vond People, Planet, Profit, Principles. plaats. Onze economie en manier van leven zijn nog steeds gebaseerd op eenzijdige groei. Is er dan niets gebeurd, ondanks alle internationale afspraken? Kijk hier voor lezing met het thema People: Duurzaamheid, mensenrechten en nieuwe wereldspelers

In november werd het Grote Media Debat georganiseerd, waar op 22 nov. een debat rondom Media en Conflictsituaties plaatsvond. Kijk hier om dit debat terug te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten