25 oktober 2011

Black hair-event in AAMU tijdens Museumnacht 2011

Een maanloze en de donkerste nacht van het jaar vallen dit jaar op 29 oktober 2011. Dan openen tien musea in het Utrechtse Museumkwartier hun deuren. Tijdens de Museumnacht 2011 kan iedereen in het Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst (AAMU) meedoen aan Mirror Mirror, The Black Hair Experience. Tijdens dit tweede Black Hair-evenement van Kosmopolis Utrecht en Quinsy Gario kun je gratis een uitgebreid haaradvies of nieuwe look krijgen. De aanwezige kappers zijn gespecialiseerd in sterk krullend kroeshaar, maar ook rood haar, blonde krullen of bruine dreads kunnen onder handen worden genomen. Filmmaker/ performer/ theatermaker Quinsy Gario zal de bezoekers in de kappersstoel ter plekke enkele vragen over hun haar stellen. Ook word er een slampoetry performance uitgevoerd door vier dichters/slampoets, onder wie poetrypusher Logos en poetryslammer Seckou (Antwerpen).

Tussen de kunstwerken van Be My Guest is er een optreden van singer/songwriter Case Mayfield, die intelligente, gepassioneerde, breekbare gitaarsongs met folkinvloeden ten gehore brengt. In het museumcafé kun je op adem komen met een glas wijn of bier uit Australië. Tenminste als dj Krautpleaser je niet de dansvloer opzuigt met een aanstekelijke mix van grote namen uit de Australische en Aboriginal muziekscene. Tijdens de dj-set Burning The Midnight Oil speelt muzikant Michiel Teijgeler op een didgeridoo.

De Utrechtse museumnacht valt dit jaar samen met de Nacht van de Nacht, een initiatief waarmee aandacht voor de schoonheid van de donkere nacht wordt gevraagd. Aan de Museumnacht 2011 nemen naast het AAMU deel: Centraal Museum, Domtoren, Geldmuseum, Het Utrechts Archief, Museum Catharijne Convent, Museum Speelklok, Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht, Spoorwegmuseum en het Universiteitsmuseum.

Mirror Mirror - the Black Hair Experience
Datum: 29 oktober 2011
Locatie: AAMU, Oudegracht 176, 3511 NP Utrecht
Tijd: 20:00 – 02:00 uur
Toegang Museumnacht 2011: passe-partout in voorverkoop € 12,50, avondkassa: € 15,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten