29 september 2011

Avond over artikel 34 van het Internationale Kinderrechtenverdrag

Speciaal voor de week van de mensenrechten organiseren vier Utrechtse organisaties een avond over artikel 34 van het Internationale Kinderrechtenverdrag. Artikel 34 gaat over het verbod op uitbuiting van kinderen. Om bezoekers te laten inzien dat deze uitbuiting niet alleen in verre landen plaats vindt, maar ook in je eigen stad kan plaatsvinden, staat de avond in het teken van loverboys. In Nederland worden ook kinderen geronseld om als prostituee te werken. De avond vindt plaats op dinsdag 11 oktober in het café van Parnassos op de Kruisstraat 201 te Utrecht. De avond begint om 18.30 uur en is gratis te bezoeken. Tijdens de bijeenkomst laten UNICEF Utrecht e.o., Pretty Woman, Theater A la Carte en CultDealerEnzo zien hoe zij zich inzetten om uitbuiting te voorkomen.

De avond start met de voorstelling 'Nancy en haar loverboy' van Theater A la Carte. Het is een indringende voorstelling over een meisje dat via haar vriendje in de prostitutie belandt. In deze voorstelling wordt onder andere ingegaan op het ronselen van meisjes via internet. Het geweld en de dreiging die loverboys gebruiken tegen meisjes is in de scènes duidelijk aanwezig. Ook de rol van de meelopertjes rondom een loverboy wordt belicht. Naar aanleiding van de voorstelling zal een medewerkster van Pretty Woman verder ingaan op loverboys. Ook worden vragen vanuit de zaal beantwoord.

Na afloop van de voorstelling zal Mariah Petersen, Miss Utrecht maar tevens ambassadrice van Pretty Woman, een voorlichter van Unicef Utrecht interviewen over het verbod op uitbuiting van kinderen en de werkzaamheden van Unicef.

CultDealerEnzo zal bezoekers en passanten op weg naar de voorstelling op een verrassende wijze voorzien van 'wegwijzers'.

Datum: dinsdag 11 oktober 2011
Locatie: Parnassosbar, Kruisstraat 201, Utrecht
Aanvang: 18:30 uur (voorstelling 19:00 uur)
Entree: Gratis (vanaf 12 jaar)

Ga voor meer informatie naar: www.utrecht.nl/mensenrechten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten