19 mei 2011

Wolfsen geeft startsein voor platform levensbeschouwing en religie


Burgemeester Wolfsen heeft afgelopen zaterdag, door het ontsteken van een kaars in de vorm van de Dom, het startsein gegeven voor de oprichting van het Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religie (UPLR).

Wolfsen zei 'verguld' te zijn met de oprichting van het platform. Hij wees erop dat er binnen de Nederlandse samenleving een neiging is om mensen met verschillende religieuze achtergronden uit elkaar te spelen. Het UPLR kan volgens hem hier een goed tegenwicht voor bieden.

Bij de bijeenkomst waren zo'n vijftig mensen aanwezig, voornamelijk vertegenwoordigers van joods-christelijke religieuze bewegingen. Een van de sprekers was Abdelmajid Khairoun, bestuurder van de Omar Al Farouk moskee in Overvecht, die een verhaal hield over de tolerantie in de Islam. Hij haalde hierbij het voorbeeld aan van Kalief Omar die nadat hij 1638 Jeruzalem had veroverd weigerde om in een kerk te bidden omdat hij vreesde dat moslims dit als aanleiding zouden zien om kerken in moskeeën te veranderen.

Tijdens de bijeenkomst werd door Arie Nico Verheul, een van de initiatiefnemers, ook de nieuwe website van het UPLR gepresenteerd. (Bron: deStadUtrecht.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten