16 mei 2011

Sport op School winnaar Tolerantieprijs 2011

Op donderdag 5 mei 2011 reikt burgemeester Wolfsen tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht de zeventiende Tolerantieprijs uit aan het project 'Sport op School' van studentenroeivereniging Orca. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €7.000, te besteden aan het bekroonde initiatief.


Sinds 2007 organiseren studentenroeivereniging Orca en woningcorporatie Mitros het project 'Sport op School'. Studenten zoeken jongeren op in de wijk en op school om samen met hen plannen te maken voor hun wijk en de jongeren te interesseren in sportactiviteiten van de vereniging. Studenten willen zo jongeren ervan overtuigen dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen: wat kunnen jongeren zelf doen om hun wijk leefbaarder te maken. De studenten doen dit in nauw overleg met scholen en woningcorporaties. Orca heeft zich de afgelopen jaren weten te ontplooien tot een warm en betrokken maatschappelijke sportvereniging, aldus de jury.
De samenwerking heeft geleid tot bijzondere initiatieven rondom thema’s als samenwerken, bewegen en ontmoeten. De 'Sport op School'-projecten zijn inmiddels ook opgestart in andere delen van Utrecht en zelfs in Leiden en Rotterdam.
Zie ook www.utrecht.nl/tolerantieprijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten