14 maart 2011

Nacht van de Vervanging 17 maart

De Nacht van de Vervanging is een actie tegen de wetsvoorstellen die illegaal verblijf strafbaar stellen. Op het Domplein zal 17 maart een symbolische cel geplaatst worden, waar bekende Utrechters tussen 12:00 en 20:00 uur een half uur tot een uur de plaats in mogen nemen van een asielzoeker of migrant zonder verblijfsvergunning.
De Nacht van de Vervanging is een landelijke actie tegen de plannen van deze strafbaarstelling van illegaliteit. In de steden Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen en Eindhoven worden met medewerking van diverse bekende Nederlanders protestacties georganiseerd.

Het programma van deze actie in Utrecht ziet er als volgt uit:
12:00-20:00 uur : solidariteitsactie: 'bezetting' van de symbolische cel op Domplein/ in de Dom. Tijdens deze actie zal er ook een programma met VJ, muziek, korte optredens e.d.
18:00-20:00 uur : intercultureel buffet
20:00 uur : lezing over de achtergronden van strafbaarstelling illegaliteit van Tineke Strik
20:30-21:30 uur : debat over gevolgen van strafbaarstelling illegaliteit o.l.v. Cees Grimbergen, met o.a. Wethouder Everhardt
v.a. 21:30 uur : borrel

De Nacht van de Vervanging wordt georganiseerd door de Utrechtse Vluchtelingenorganisaties: Vluchtelingenwerk Utrecht, Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen Utrecht (SNDVU), Oecumenische Missionaire Diaconale Utrechtse Werkgroep (OMDUW), Stichting Dienstverlening aan Buitenlanders (SDB), Huize Agnes en Solidariteitsorganisaties voor vluchtelingen en migranten zonder papieren en vrouwenopvanghuis Fanga Musow (STIL).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten