19 november 2010

Van Bijsterveldt positief over 'gay-alert'

Nu.nl meldt woensdag 17 november dat Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) een speciaal telefoonnummer voor homoseksuelen die zich bedreigd voelen, nuttig vindt. Ze juicht het initiatief van de stad Utrecht voor een 'gay-alert' dan ook toe.

Van Bijsterveldt maakte dat woensdag duidelijk in antwoord op vragen van de PVV in de Tweede Kamer. Na aanhoudende pesterijen tegen homo's kondigde de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen vorige maand de komst van het speciale telefoonnummer aan. Hij kwam samen met de politie tot de conclusie dat gemeentelijke instanties steeds te laat merken dat er sprake is van homopesterijen.

De minister beaamt dat het gay-alert helpt om vroegtijdig te kunnen ingrijpen bij beginnende treiterijen en overlast. Daarnaast is het volgens haar een laagdrempelige ingang voor mensen die aangifte willen doen.

Van Bijsterveldt vindt een speciaal telefoonnummer voor homogerelateerd geweld geen symptoombestrijding, zoals de PVV dat vindt. Uit cijfers blijkt dat het aantal incidenten is toegenomen van 380 in 2008 naar 429 vorig jaar.

Klik hier voor meer informatie over het 'gay alert'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten