18 oktober 2010

Gaza Monologen in Kargadoor


http://www.gazamonologen.wordpress.com/

33 jongeren uit Gaza hebben naar aanleiding van de '20-daagse oorlog' in 2009 theatermonologen geschreven over hoe zij hun leven ervaren. Deze monologen worden op 17 oktober in landen over de hele wereld opgevoerd waaronder Jordanië, Sri Lanka, Algerije, Zwitserland, de VS en in Nederland!

In Utrecht hebben theatermakers zich gebogen over 15 monologen. Ook theatermakers en jonge amateuracteurs die verbonden zijn aan het Cultuurhuis Kanaleneiland zijn aan de slag gegaan met een monoloog.

Boumadian Jaghi heeft als regisseur vanuit het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland gewerkt aan de monoloog van Ashraf (16): een Palestijnse jongen die zijn broer heeft verloren in de oorlog. De rol van Ashraf wordt vertolkt door Hicham, die nauw betrokken is bij het Cultuurhuis Kanaleneiland.

Theatermaakster Suzanne Reindersma heeft vanuit het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland gewerkt aan een monoloog over eten met Samar (13) uit de wijk Kanaleneiland die zelf half Palestijns is en Nadine (20) die een Nederlands-Marokkaanse achtergrond heeft. Samen vertolken Nadine en Samar de woorden en gevoelens van Taima, een meisje van 14 uit de Gazastrook.

Het beloven mooie, intieme voorstellingen te worden die een actueel wereld-thema dichtbij brengen door het persoonlijke perspectief van jongeren uit de Gazastrook om te zetten in theater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten