22 juli 2010

Hirsch Ballin: Utrecht deed genoeg om wegpesten homostel te voorkomen


Utrecht heeft genoeg maatregelen getroffen om het wegpesten van het homostel Ton en Hans uit Leidsche Rijn te voorkomen. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie Hirsch Ballin in antwoord op de kamervragen van Miltenburg en Teeven en Spekman en Kuiken. Het stel maakte half juni via een artikel in het AD bekend hun huis te verkopen na anderhalf jaar getreiterd te zijn door buurtbewoners.

Volgens de minister doen politie, justitie en gemeente er in de wijk Leidsche Rijn alles aan om het pesten aan te pakken. Omdat het pesten echter stiekem gebeurt, is het nauwelijks mogelijk voldoende bewijslast te verzamelen. Daarnaast denkt de minister dat gemeenten door de onlangs aangenomen voetbalwet en de 'Aanpak woonoverlast en verloedering' voldoende maatregelen in handen hebben om het treiteren aan te kunnen pakken.

De gemeente heeft samen met politie, justitie, woningcorporaties en welzijnsinstellingen gezorgd voor een wijkgerichte aanpak waarbij zowel gedupeerden als daders worden betrokken.

Bron: Rijksoverheid
Foto: Sietse Brouwer