21 december 2014

Jezelf zijn, tolerantie en superdiversiteit


Internationale Dag van de Mensenrechten in Utrecht


tekst: Doris Huitink
foto's: Desiree Meulemans

Na een lange aanloop, en toch nog hectische laatste weken, was het woensdag 10 december eindelijk zo ver: ons evenement ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten in Het Huis Utrecht! Als stagiaire bij gemeente Utrecht heb ik in een groepje mensen van de Mensenrechtencoalitie, gemeente Utrecht en Art.1 MN, meegewerkt  aan de organisatie en uitvoering van de dag. Hier een sfeerimpressie.


 
Na binnenkomst met koffie en thee in Het Huis Utrecht werd iedereen naar de theaterzaal geleid. Daar begon het debat rond het thema van de avond: Kunnen zijn wie je bent .
Hans Alma, professor aan de Universiteit voor Humanistiek,  gaf met een bijzondere inleiding  de aftrap voor een heel bijzondere avond.
De tekst van haar inleiding is hier terug te lezen.
Ine Gevers, Petra van Dijk en Laura Coello Eertink zetten met korte persoonlijke presentaties de toon voor een gesprek over het recht om jezelf te zijn, discriminatie, controle, en de waarde van tolerantie in onze superdiverse samenleving.  

Ronald Ramdas, juryvoorzitter van de Tolerantieprijs, sprak over de verandering in het begrip tolerantie sinds de instelling van de prijs 19 jaar geleden. Ook dit jaar weer een mooi winnend project: wethouder Margriet Jongerius reikte de Tolerantieprijs 2014 uit aan Taalcoach in de Bieb 


Met grote dank aan N!ET PRAKKEN genoten we vervolgens van een gezonde en lekkere maaltijd, zodat we voldaan aan het hoogtepunt van de avond konden beginnen:, de voorstelling ‘Schijn’.


Fahd Larhzaoui vertelt in 'Schijn' zijn eigen verhaal over het ‘niet kunnen zijn wie je bent bij degenen van wie je houdt’. De voorstelling heeft ons verbaasd, doen lachen en ons doen afvragen wat we zelf in zijn situatie zouden doen.

Naast een ijzersterk verhaal was het ook een prachtig geheel om naar te kijken, met Fahd - in zowel casual sportkleding, als in traditionele Marokkaanse bruidegomskledij - dansend, schreeuwend, lachend en huilend.


Nog onder de indruk van de voorstelling sloten we de avond af met een drankje en een goed gesprek.

Dank aan allen die hebben bijgedragen aan deze avond en graag tot een volgende bijeenkomst van de coalitie!





19 december 2014

Online Workshop: Intercultural Cities

On behalf of the international University of British Columbia (UBC) Centre for Cultural Planning and Development, I am pleased to tell you that we are offering a new online professional development workshop, Intercultural Cities with Phil Wood, principal advisor to the Council of Europe Intercultural Cities programme, starting February 9, 2015.


Three scheduled online sessions. Mon Feb 9, 16 & 23, 10am-12noon PDT. 100% Online
Instructor: Phil Wood, principal advisor to the Council of Europe Intercultural Cities programme, North Yorkshire, United Kingdom

Registration closes January 26

Designed for those working in the field of community planning and development from around the world. this workshop will explore the ways in which global cities and smaller towns are coming to terms with contemporary multi-ethnic reality as part of the Intercultural Cities Movement. On completion of this workshop you will:

Be able to differentiate between various policy approaches to urban cultural diversity
Understand how cities have designed and implemented intercultural city strategies
Be equipped with practical tools for devising and implementing intercultural strategies in your own community.

INSTRUCTOR: Phil Wood is principal advisor to the Council of Europe on its Intercultural Cities programme and the architect of its methodology. His book, The Intercultural City: Planning for Diversity Advantage (co-authored with Charles Landry) was published in 2008.

This workshop can be taken individually, or applied towards the UBC Certificate in Cultural Planning – an international professional learning program delivered 100% online. Other online courses and workshops on offer this winter include:  Online Workshop: Digital Culture and Cultural Policy (Feb 10-Feb 24, 100% Online); Online Workshop: Intangible Cultural Heritage (Feb 11-Feb 25, 100% Online), Online Workshop: Cultural Planning – An International Perspective (Jan 22-Feb 5, 100% Online).

For more information about the program and other online professional development programs offered by the UBC Centre for Cultural Planning and Development, please visit https://cstudies.ubc.ca/about-us/program-units/centre-cultural-planning-development and join our subscription list for regular program updates. We welcome you to share this information with anyone you think may find this workshop and/or program of interest.
 
Kerri Arthurs MA (Planning)
Program Leader | Continuing Studies | Centre for Cultural Planning and Development
The University of British Columbia | Vancouver Campus
410 – 5950 University Boulevard | Vancouver, BC Canada V6T 1Z3
Phone 604 822 1459

Cursus aanbod over het Europese Mensenrechten Charter in Venetië




the European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC), organises the Training Course on the EU Charter of Fundamental Rights, which EIUC is organising at its seat in Venice-Lido, on 6-7 February 2015.

The course is addressed to European lawyers, judges, prosecutors, and more broadly legal professionals with an interest on fundamental rights within NGOs, public institutions, civil society at large.

04 december 2014

The Challenge: het vervolg op: YOUth & Rights: 30 mensenrechten


De Challenge wordt aangevoerd door de Utrechtse rapper Jae Bridgewater en bestaat verder uit POUWER-docent Halil Kavrayici en 6 leerlingen van POUWER en Trajectum. In 2014 hebben zij samen met leerlingen van Basisschool De Spits uit Lunetten de eerste succesvolle videoclip YOUth & Rights - 30 mensenrechten gemaakt, waardoor het idee van de Challenge 2015 @Utrecht is ontstaan. Tot verrassing van velen ontving deze clip in september in Brussel een aanmoedigingsprijs van de internationale jongerenorganisatie YHRI, waardoor de Challenge in 2016 al een internationaal vervolg kan krijgen.

Het project wordt gefaciliteerd door ONE WORLDcitizens, een netwerk van vrijwilligers, scholen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en gemeenten, dat sociale initiatieven van jeugd en jongeren lokaal ondersteunt. Vanuit dit netwerk faciliteert men het jeugdplatform Living Legends, waarop jeugd en jongeren van 10 tot 30 jaar internationaal verbonden het voortouw nemen in 'Completer onderwijs door en voor jeugd & jongeren'. Het platform stelt hen in staat om met elkaar hun ideeën voor verbetering van de samenleving te ondernemen. 

Jeugd en jongeren vinden elkaar op dit platform om ideeën uit te wisselen, van en met elkaar te leren en elkaar te helpen bij het uitwerken en ondernemen van de ideeën. In Utrecht ondernemen jeugd en jongeren in 2015 verandering op de actuele thema's mensenrechten, sociaal ondernemerschap, zelfredzaamheid, online onderwijs en jeugdwerkgelegenheid. De YOUth & Rights Challenge 2015 is een van de projecten. 

17 november 2014

UITNODIGING 10 december


10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. De Utrechtse Mensenrechtencoalitie organiseert in samenwerking met Gemeente Utrecht, Art. 1 MN en Het Huis Utrecht op 10 december 2014 een avondprogramma in Het Huis Utrecht, een MensenrechtencaféXL.

We komen bij elkaar om te praten, te luisteren en vooral ook te genieten van het gezelschap, een diner, live muziek van Ben Lammerts van Bueren en de prachtige theatervoorstelling Schijn. Belangstellenden en betrokkenen bij de vele initiatieven en organisaties die bijdragen aan de mensenrechtencultuur van onze stad, nodigen wij hiervoor van harte uit.
 
 

Programma 16.00-22.30 uur 

16.00 – 16.30 uur    Inloop. Verschillende organisaties nemen informatiemateriaal mee. Doet u dat zelf ook! Er is ruimte op een inspiratiewand en op tafeltjes. Vol=vol
 
16.30 – 18.00 uur   Gesprek rond het thema van de voorstelling:
Soms moet je liegen om bij de mensen te zijn van wie je houdt. Maar hoe lang kun je leven als iemand die je niet bent?
Kunnen zijn wie je bent heeft te maken met individuele, sociale, culturele, politieke en economische factoren. Er is samenhang met waarden zoals tolerantie, medeleven, -dogen. En met mensenrechten: het recht van ieder mens om haar/zijn eigen leven vorm te geven in verbinding met anderen, waar ook ter wereld, ongeacht levensovertuiging, geslacht, etniciteit of seksuele voorkeur. Niet ieders rechten worden in gelijke mate gerespecteerd en beschermd. We praten over de invloed van staat, stad en de sociale omgeving op onszelf, ons Zelf. Met een inleiding van prof. dr Hans Alma, verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek. En aan de hand van persoonlijke bijdragen van een aantal Utrechters.  
Er is ruimte voor een terugblik op veranderingen en successen: Wat is er in het afgelopen jaar bereikt op het gebied van het versterken van de Utrechtse mensenrechtencultuur? Waar liggen kansen? 
Ben Lammerts van Bueren levert als live-componist en muzikant een bijdrage aan het debat. 

18.00 – 18.30 uur   Uitreiking van de Tolerantieprijs door wethouder Margriet Jongerius.

18.30 – 19.45 uur   Marokkaans-Mediterraan buffet door N!ET PRAKKEN, met veel aandacht voor de vegetariër. Met muzikale begeleiding van het desert door live-componist Ben Lammerts van Bueren.

20.00 – 21.15 uur   Theatervoorstelling Schijn van en door Fahd Larhzaoui

21.15 – 22.30 uur   Napraten in het Mensenrechtencafé, met aan de stamtafel acteur Fahd Larhzaoui en regisseur Floris van Delft.


Aanmelden is niet meer mogelijk, maar u bent nog steeds hartelijk welkom! Op de dag zelf zijn aan de zaal nog kaarten verkrijgbaar voor debat en voorstelling, echter niet voor het diner.
De toegang tot het debat is gratis, een kaartje voor de voorstelling kost aan de zaal € 10,=.

 

Locatie

Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht (zijstraat van de Amsterdamsestraatweg) te Utrecht. Het station Utrecht CS is op loopafstand. Buslijn 3, vanaf Utrecht CS busstation, richting Zuilen Noord, stopt vlakbij. Stap uit bij de eerste halte op de Amsterdamsestraatweg. Met de auto is Het Huis Utrecht bereikbaar via de uitvalswegen. In de buurt is betaald parkeren mogelijk.

Vragen over het programma kunt u stellen in een mailbericht aan D.Huitink of of W.de.Smet beiden @utrecht.nl

Vier het Kinderrechtenverdrag op 20 november om 13.30 uur in het Oude Stadhuis!

Op 20 november 2014 bestaat het Kinderrechtenverdrag 25 jaar! Met de Kinderrechtenschool hebben wij naar dit bijzondere moment toegewerkt. Kinderen van Utrechtse basisscholen leerden over het bestaan van kinderrechten, én mochten vervolgens zelf op creatieve wijze vertalen wat kinderrechten voor hen betekent. "Wat betekenen kinderrechten voor jou?" Leerlingen van diverse basisscholen hebben deze vraag beantwoord door het maken van een kunstwerk. Deze kunstwerken zijn nu te zien in het Stadhuis van Utrecht. Kinderrechten door de ogen van kinderen!

Op 20 november 2014 zullen wij het 25-jarige bestaan van het Kinderrechtenverdrag vieren.Tijd 13:30-14:30. De leerlingen van de Kinderrechtenscholen en andere genodigden worden om 13:30 welkom geheten door Locoburgermeester Everhardt in het Stadhuis Utrecht. Op het programma staat daarnaast o.a. een optreden van leerlingen van de Kathedrale Koorschool.

Viert u het 25-jarige bestaan van het Kinderrechtenverdrag met ons mee? U bent van harte welkom in het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2. 

De viering begint stipt om 13:30, inloop vanaf 13:15. 
U wordt vriendelijk verzocht op tijd aanwezig te zijn.
We zien u graag op 20 november.

Hartelijke groeten,
Jacqueline, Imara, Maartje en Jiehua van de Kinderrechtenschool


Making rights real: guide for local and regional authorities

Kijk voor een Utrechts voorbeeld op pagina 6 van:
https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-cor-making_rights_real-booklet_en.pdf



On 2 December, FRA and the Committee of the Regions are publishing a new joint booklet “Making rights real: guide for local and regional authorities”. Local and regional officials and elected representatives are key actors to support the fulfilment of fundamental rights in Member States. For instance, they facilitate access to education and healthcare, they ensure equal access to all individuals to public services, and they regularly deal with fundamental rights considerations.

How to ensure that regional and local initiatives comply with fundamental rights obligations? How different levels of government can work together to coordinate activities and avoid duplication? How to understand and engage communities and stakeholders? These are among the key questions addressed in this guide (online version currently only available in English. Other languages to be added soon).

This guide draws on lessons learned and example practices collected from hundreds of officials from eight Members States and compiled in FRA’s online toolkit Joining up fundamental rights. It results from fruitful cooperation between FRA and the Committee of the Regions over the years. As outlined in FRA’s Annual Report 2013, fundamental rights’ protection can be more effective if all layers of governance are involved. Joint efforts and coordinated activities with all levels of governments and with European and International organisations have positive effect on the protection, promotion and implementation of fundamental rights on the ground. This is why the Committee of the Regions and FRA actively cooperates through various means and in particular by holding an Annual Dialogue to discuss opportunities for action at the European and Member State level.

The booklet will be available in 14 languages in 2015: English, French, German, Swedish, Bulgarian, Finnish, Italian, Spanish, Latvian, Portuguese, Dutch, Romanian, Croatian, Czech.

14 november 2014

Sociaal-economische rechten en bezuinigingsmaatregelen

http://njb.nl/Uploads/Magazine/PDF/NJB-1438.pdf

Alicia Dibbets schreef in het vorige week verschenen NJB een kort artikel over sociaal-economische mensenrechten en bezuinigingsmaatregelen. Zie pagina 2703. Zeker ook interessant in het kader van de decentralisaties.

11 november 2014

Watch Harry Belafonte's Powerful Speech Human Rights and Hollywood


Harry Belafonte was this year's recipient of the Jean Hersholt Humanitarian Award during the sixth annual Governors Awards on Saturday night. The honorary Oscar is Belafonte's first, and the 87-year-old singer, actor and social activist used the award as an opportunity to discuss Hollywood's complicated history with racial injustice:

31 oktober 2014

Fair City bij Studium Generale

MAANDAG 1 DECEMBER
Fair city: Inequality for All
Is een eerlijke verdeling van welvaart in de stad mogelijk? De documentaire Inequality for All laat zien dat armoede en honger ook voorkomen in de westerse wereld. Hoe zit dat in Utrecht? Wie is verantwoordelijk voor het waarborgen van mensenrechten als dat op eten en een dak boven je hoofd? Hoe pakt de gemeente ongelijkheid aan, zeker nu ze steeds meer taken krijgt uit Den Haag en van burgers wordt verwacht dat ze elkaar opvangen? Met o.a. prof. dr. Jan Luiten van Zanden (Geschiedenis, UU) en Victor Everhardt (wethouder Werk en inkomen, Utrecht).

http://www.sg.uu.nl/programma/najaar-2014/movies-science-and-the-city

16 oktober 2014

Schoolmoeder wil Zwarte Piet weren

        
Het College voor de Rechten van de Mens doet 4 november uitspraak in de zaak»

Het College voor de Rechten van de Mens doet 4 november uitspraak
                    
Ook het College voor de Rechten van de Mens stort zich op de Zwarte Piet-discussie. Aanleiding is een klacht van een schoolmoeder uit Utrecht. Ze wil dat de Professor Kohnstamm-basisschool "het racistische personage" Zwarte Piet uit het lesaanbod schrapt. Vandaag diende de zaak in Utrecht.

Zowel buiten als binnen was politie aanwezig. Dat is ongebruikelijk bij zittingen van het college, dat de opvolger is van de Commissie Gelijke Behandeling. Lees het volledige artikel op NOS.nl

15 oktober 2014

Wethouder Jongerius opent nationale inspiratiedag Lokale Mensenrechten in Utrecht

 
Op 10 oktober organiseerde het landelijk netwerk Mensenrechten Lokaal de inspiratiebijeenkomst 'Mensenrechten en decentralisaties in het sociale domein'. De middag werd geopend door wethouder Margriet Jongerius en er was een videoboodschap van minister Plasterk. Het publiek was gevarieerd: raadsleden, bestuurders, medewerkers van gemeenten en lokale (mensenrechten)organisaties en zorginstanties.
Na presentaties over mensenrechtensteden en decentralisaties vanuit een mensenrechtenperspectief konden de aanwezigen hun visie hierop delen. In workshops, over huiselijk geweld, privacy en etnisch profileren, was opnieuw ruimte voor interactie en discussie.
De middag werd afgesloten in het Mensenrechtencafé. Hier werden de ervaringen van de dag uitgewisseld en de gebruikelijke pitches gehouden, dit keer onder andere door Vrijbit en het Sint-Maartensberaad.
Het Centraal Museum gonsde nog lang van de enthousiaste gesprekken.










 


06 oktober 2014

De officiële oprichting van Stichting De Utrechtse Uitdaging is een feit.


De Stichting heeft als doel om maatschappelijk betrokken bedrijven te koppelen aan Utrechtse initiatieven voor een betere samenleving. Al tijdens deze formele bijeenkomst in de trouwzaal van het stadhuis in Utrecht vinden de eerste koppelactiviteiten plaats tussen maatschappelijk betrokken bedrijven en organisaties als RestoVan Harte en New Dutch Connections.

In de trouwzaal van het Utrechtse stadhuis worden de aanwezigen welkom geheten door wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht. De Gemeente Utrecht is een van de ondersteuners van het eerste uur naast BAM Utilities, FX Media, Pickkerconsult, Advocatuur Van Haren en Vrijwilligerscentrale Utrecht.

De werkwijze van de Utrechtse Uitdaging is afkomstig van de Nederlandse Uitdaging. De Nederlandse Uitdaging is een kenniscentrum dat het organiseren van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleert. Het Oranjefonds ondersteunt de missie van de Nederlandse Uitdaging, die sinds vandaag 20 lokale Uitdagingen telt.

De Utrechtse Uitdaging koppelt vragen van maatschappelijke organisaties aan een aanbod van het Utrechtse bedrijfsleven. Het gaat hierbij om verzoeken voor Materialen (spullen), Middelen (geld) of Menskracht (kennis, kunde, extra handen) die door mensen uit het bedrijfsleven, de Matchgroep, worden beoordeeld.

“Elke aanvraag om hulp of ondersteuning vanuit maatschappelijke organisaties wordt door de Matchgroep beoordeeld. Dan volgt de uitdaging om bedrijven te vinden die daadwerkelijk iets met die vraag kunnen en willen doen”, aldus Inge Voorhout, de manager van de Utrechtse Uitdaging. Andersom kan natuurlijk ook: een bedrijf dat maatschappelijk betrokken ondernemerschap wil vormgeven, kan zich melden.

“Dankzij de samenwerking tussen organisaties en bedrijfsleven die we via de Utrechtse Uitdaging stimuleren, helpen we mensen echt vooruit. Zo maken we met elkaar het wonen en leven in Utrecht een beetje leuker en mooier.”

RestoVan Harte en New Dutch Connections zoeken ondersteuning
Tijdens het ochtendprogramma worden ook de eerste aanvragen van Utrechtse organisaties bekend. De eerste uitdaging komt van New Dutch Connections (NDC). NDC is onder andere op zoek naar coaches vanuit het bedrijfsleven, die jongeren uit asielzoekerscentra gedurende 3 maanden 2 uur per week willen ondersteunen in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. “Ook zoeken wij mensen uit het bedrijfsleven die een interactieve gastles willen verzorgen om de jongeren te inspireren”, zegt Bright Richards van New Dutch Connections. Begeleid door de muziek van een accordeon laat Richards een stuk zien dat is gebaseerd op "As I Left My Father’s House". De toneelvoorstelling is een van de activiteiten van New Dutch Connections waarmee zij aandacht vragen voor positie van 'nieuwe Nederlanders' en hun kansen in de Nederlandse samenleving.

Een andere organisatie die zich inmiddels heeft gemeld bij de Matchgroep van de Utrechtse Uitdaging is Resto Van Harte. Met het opzetten van sociale buurtrestaurants en pop-up Resto’s wil stichting Van Harte ontmoetingen tussen mensen tot stand brengen met als doel hen uit sociaal isolement te houden. De vestiging in Kanaleneiland heeft grootse plannen rondom de start van de Tour de France 2015 in Utrecht en kan daarbij de steun van het Utrechtse bedrijfsleven goed gebruiken. De Utrechtse Uitdaging gaat van start met de ondersteuning van deze twee initiatieven.

Bedrijven en maatschappelijke organisaties die geïnteresseerd zijn in de activiteiten van de Utrechtse Uitdaging kunnen voor meer informatie en de contactgegevens terecht op

http://www.utrechtseuitdaging.nl. Volg de Utrechtse Uitdaging op Twitter via http://www.twitter.com/uuitdaging.

 

17 september 2014

Uitnodiging

Uitnodiging

Beste leden van het lokale mensenrechtennetwerk Utrecht,

Hopelijk heeft u 10 oktober al vrijgehouden in uw agenda, naar aanleiding van de vooraankondiging?

We hopen u namelijk te verwelkomen in het Lokale Mensenrechtencafé op vrijdagmiddag 10 oktober aanstaande, van 17.00 tot 19.00 uur.
Het café vindt niet, zoals gewoonlijk, in Parnassos plaats, maar in het Centraal Museum.

We verwachten op 10 oktober ook mensen van buiten Utrecht in ons café: Die middag wordt in het Centraal Museum de Landelijke inspiratiebijeenkomst Mensenrechten en decentralisaties in het sociale domein gehouden, georganiseerd door het landelijk netwerk Mensenrechten Lokaal. (Hierin zijn vertegenwoordigd: de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het University College Roosevelt, het College voor de Rechten van de Mens, Amnesty International en de gemeente Utrecht.)
Deelnemers aan deze bijeenkomst kunnen de middag afsluiten met een drankje in het café om na te praten en kennis te maken met het Utrechtse mensenrechtennetwerk.

Aanmelden inspiratiebijeenkomst
U bent ook hartelijk uitgenodigd voor deze landelijke inspiratiebijeenkomst. Als u hieraan wilt deelnemen kunt u zich bij het landelijk netwerk aanmelden.

Graag zien we u daarna in het café.

Aanmelden café
U kunt zich natuurlijk ook alleen voor het café aanmelden. Die aanmelding kunt u sturen naar: w.de.smet@utrecht.nl.

Pitch
Ook deze keer kunt u aan het begin van het café in een pitch van 2 minuten iets vertellen over uw organisatie of project. De pitch moet eindigen met een vraag aan de aanwezigen. Wilt u een pitch geven, meldt u dat dan even in het mailtje waarmee u zich aanmeldt?

Graag tot ziens op 10 oktober!

16 september 2014

Helping to protect stateless persons in Europe ...

Today we are announcing an event in the European Parliament on 14 October, where we will be handing over the petition to EU representatives. This Brussels event will be attended by a number of European Parliamentarians and will provide a timely opportunity to take stock of broader EU action required to eradicate the global scourge of statelessness.
If you live in an European Union country, please
write to your Members of European Parliament (MEP)  inviting them to attend the event and raise your concerns about the treatment of stateless people in Europe. We have prepared a template email you can send to your MEPs along with an easy to access list of email addresses in order to save you time.




And if you live in or near Brussels then please do join us at our event on 14 October. Finally just a reminder that in order to stay in more regular touch with us and what we are doing you can subscribe to the ENS mailing list here . You can also find information on our website which we recently gave a bit of a makeover.
Thanks again for signing the petition and for helping us spread the word. It is up to Europe to help these individuals rebuild their lives!

Chris Nash
ENS Director

Recht te Voet: Juridisch wandelen in Utrecht


Recht te voet – Vreemde vogels en vrije geluiden uit juridisch Utrecht. Het boek is een rijk geïllustreerde bundel voor een breed publiek over onze democratische rechtsstaat met cultuurhistorische aspecten van Utrecht. De auteurs belichten aan de hand van plekken en wandelingen in de stad, onderwerpen, personen en ontwikkelingen.
Belangrijker is de uitnodiging tot discussie, geformuleerd telkens aan het einde van een hoofdstuk in de vorm van een dilemma.

Het boek is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in vraagstukken van de rechtsstaat. Studenten in recht, geschiedenis, gedragswetenschappen, bedrijfskunde en economie. Professionals en iedereen die mee wil denken en debatteren over mensenrechten, de rechtsstaat en de rule of law, vanuit de praktijk van alledag.

De redactie van de bundel bestaat uit:
Willem Bekkers, Willem Hendrik Gispen, Corjo Jansen & Willem Noyons

2 Oktober 2014: Eerste Mahatma Gandhi Walk in Utrecht

 

Datum: donderdag 2 oktober 2014
Tijd: 16.00 - 21.30 uur
Locatie: Gandhiplein, verzamelplaats Gandhidreef, Utrecht

Voor Gandhi in Londen, kijk op: http://en.wikipedia.org/wiki/Tavistock_Square

Ik geef om jou! Naastenliefde in het Catharijne Convent