17 november 2014

UITNODIGING 10 december


10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. De Utrechtse Mensenrechtencoalitie organiseert in samenwerking met Gemeente Utrecht, Art. 1 MN en Het Huis Utrecht op 10 december 2014 een avondprogramma in Het Huis Utrecht, een MensenrechtencaféXL.

We komen bij elkaar om te praten, te luisteren en vooral ook te genieten van het gezelschap, een diner, live muziek van Ben Lammerts van Bueren en de prachtige theatervoorstelling Schijn. Belangstellenden en betrokkenen bij de vele initiatieven en organisaties die bijdragen aan de mensenrechtencultuur van onze stad, nodigen wij hiervoor van harte uit.
 
 

Programma 16.00-22.30 uur 

16.00 – 16.30 uur    Inloop. Verschillende organisaties nemen informatiemateriaal mee. Doet u dat zelf ook! Er is ruimte op een inspiratiewand en op tafeltjes. Vol=vol
 
16.30 – 18.00 uur   Gesprek rond het thema van de voorstelling:
Soms moet je liegen om bij de mensen te zijn van wie je houdt. Maar hoe lang kun je leven als iemand die je niet bent?
Kunnen zijn wie je bent heeft te maken met individuele, sociale, culturele, politieke en economische factoren. Er is samenhang met waarden zoals tolerantie, medeleven, -dogen. En met mensenrechten: het recht van ieder mens om haar/zijn eigen leven vorm te geven in verbinding met anderen, waar ook ter wereld, ongeacht levensovertuiging, geslacht, etniciteit of seksuele voorkeur. Niet ieders rechten worden in gelijke mate gerespecteerd en beschermd. We praten over de invloed van staat, stad en de sociale omgeving op onszelf, ons Zelf. Met een inleiding van prof. dr Hans Alma, verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek. En aan de hand van persoonlijke bijdragen van een aantal Utrechters.  
Er is ruimte voor een terugblik op veranderingen en successen: Wat is er in het afgelopen jaar bereikt op het gebied van het versterken van de Utrechtse mensenrechtencultuur? Waar liggen kansen? 
Ben Lammerts van Bueren levert als live-componist en muzikant een bijdrage aan het debat. 

18.00 – 18.30 uur   Uitreiking van de Tolerantieprijs door wethouder Margriet Jongerius.

18.30 – 19.45 uur   Marokkaans-Mediterraan buffet door N!ET PRAKKEN, met veel aandacht voor de vegetariër. Met muzikale begeleiding van het desert door live-componist Ben Lammerts van Bueren.

20.00 – 21.15 uur   Theatervoorstelling Schijn van en door Fahd Larhzaoui

21.15 – 22.30 uur   Napraten in het Mensenrechtencafé, met aan de stamtafel acteur Fahd Larhzaoui en regisseur Floris van Delft.


Aanmelden is niet meer mogelijk, maar u bent nog steeds hartelijk welkom! Op de dag zelf zijn aan de zaal nog kaarten verkrijgbaar voor debat en voorstelling, echter niet voor het diner.
De toegang tot het debat is gratis, een kaartje voor de voorstelling kost aan de zaal € 10,=.

 

Locatie

Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht (zijstraat van de Amsterdamsestraatweg) te Utrecht. Het station Utrecht CS is op loopafstand. Buslijn 3, vanaf Utrecht CS busstation, richting Zuilen Noord, stopt vlakbij. Stap uit bij de eerste halte op de Amsterdamsestraatweg. Met de auto is Het Huis Utrecht bereikbaar via de uitvalswegen. In de buurt is betaald parkeren mogelijk.

Vragen over het programma kunt u stellen in een mailbericht aan D.Huitink of of W.de.Smet beiden @utrecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten