04 december 2014

The Challenge: het vervolg op: YOUth & Rights: 30 mensenrechten


De Challenge wordt aangevoerd door de Utrechtse rapper Jae Bridgewater en bestaat verder uit POUWER-docent Halil Kavrayici en 6 leerlingen van POUWER en Trajectum. In 2014 hebben zij samen met leerlingen van Basisschool De Spits uit Lunetten de eerste succesvolle videoclip YOUth & Rights - 30 mensenrechten gemaakt, waardoor het idee van de Challenge 2015 @Utrecht is ontstaan. Tot verrassing van velen ontving deze clip in september in Brussel een aanmoedigingsprijs van de internationale jongerenorganisatie YHRI, waardoor de Challenge in 2016 al een internationaal vervolg kan krijgen.

Het project wordt gefaciliteerd door ONE WORLDcitizens, een netwerk van vrijwilligers, scholen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en gemeenten, dat sociale initiatieven van jeugd en jongeren lokaal ondersteunt. Vanuit dit netwerk faciliteert men het jeugdplatform Living Legends, waarop jeugd en jongeren van 10 tot 30 jaar internationaal verbonden het voortouw nemen in 'Completer onderwijs door en voor jeugd & jongeren'. Het platform stelt hen in staat om met elkaar hun ideeën voor verbetering van de samenleving te ondernemen. 

Jeugd en jongeren vinden elkaar op dit platform om ideeën uit te wisselen, van en met elkaar te leren en elkaar te helpen bij het uitwerken en ondernemen van de ideeën. In Utrecht ondernemen jeugd en jongeren in 2015 verandering op de actuele thema's mensenrechten, sociaal ondernemerschap, zelfredzaamheid, online onderwijs en jeugdwerkgelegenheid. De YOUth & Rights Challenge 2015 is een van de projecten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten