14 februari 2014

Toevlucht Utrecht




Het initiatief Toevlucht is gelieerd aan stichting OMDUW, de meeste mensen die bij Toevlucht slapen komen daar via Stichting STIL. Toevlucht is ontstaan uit een persoonlijk initiatief en wordt gesteund door kerken in de stad. Toevlucht wordt mogelijk gemaakt door de inzet van heel veel vrijwilligers. We werken nauw samen met (o.m.) Leger des Heils, STIL en Tussenvoorziening.

Meer weten? Kijk op: http://toevluchtutrecht.nl/

Frenk van der Linden over barmhartigheid in Geertekerk







Hoe kan het dat je jezelf redt door mee te voelen met de ander? Dat vraagt Frenk van der Linden zich af in zijn sermoen dat handelt over de vraag hoe we aan het oude begrip barmhartigheid opnieuw betekenis en invulling kunnen geven.

In het programma ‘In de Houten Broek’ in de Geertekerk in Utrecht, bestijgen schrijvers, dichters, cabaretiers, journalisten, publicisten en wetenschappers de preekstoel om een sermoen, een preek uit te spreken waarin ze hun mening en ervaringen op eloquente en vaak op humoristische wijze aan het publiek verkondigen. 

Op zondag 16 februari 2014 is journalist Frenk van der Linden aan de beurt. Toen zijn moeder vijf jaar geleden de diagnose Alzheimer kreeg besefte Van der Linden dat het tijd was voor een laatste verzoeningspoging tussen zijn ouders.

Kijk voor meer informatie op http://www.indehoutenbroek.nl

12 februari 2014

DAME creëert cultureel inspirerende ontmoetingen

Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Utrecht koploper sociaal ondernemen

Uitgestelde Koffie in koffiewinkel De Koekfabriek




In het hartje van Utrecht opende donderdag 30 januari koffiewinkel De Koekfabriek haar deuren. Deze ‘coffee to go’ is een samenwerking tussen kookschool Kookmeesters en Reinaerde. Cliënten van Reinaerde bakken de koekjes die in de koffiewinkel De Koekfabriek te koop zijn. Iedere klant die koekjes koopt krijgt er een kopje koffie bij!

Uitgangspunt in de samenwerking tussen de Utrechtse kookschool Kookmeesters en zorgorganisatie Reinaerde is het beter combineren van zorg en werk voor mensen met een verstandelijke beperking in de horeca.

Aller-lekkerste koekjes De Koekfabriek combineert het maken van lekkere koekjes en goede begeleiding van mensen met een beperking. Dat gaat binnen De Koekfabriek perfect samen: cliënten doen zinvol en leerzaam werk in de bakkerij. Dit resulteert in de ‘aller-lekkerste koekjes’ van Utrecht. Een ideale combinatie dus. ( www.youtube.com/watch?v=c_yH07XVKZg )

Om klanten van deze ‘aller-lekkerste’ koekjes te laten genieten gaat de coffee to go open op de Slachtstraat 2, nabij Neude in Utrecht. Een winkel die helemaal in het teken staat van heerlijke koekjes. De initiatiefnemers vinden dat bij een lekker koekje goede koffie hoort. Dus wie bij De Koekfabriek een koekje koopt, krijgt er van de barista’s gratis een heerlijke kop koffie bij.

Maatschappelijk verantwoord Het maatschappelijk verantwoorde karakter van de coffee to go is voor De Koekfabriek erg belangrijk. Niet alleen de koekjes worden zo eerlijk mogelijk geproduceerd, maar ook andere producten in de winkel hebben een verhaal. Zoals bijvoorbeeld Marie Stella Maris water, Mr. Jones thee en Bacci koffie; een koffiemerk wat het coffee kids én fairtrade keurmerk draagt.
Uitgestelde bakkie De Koekfabriek introduceert ook het ‘uitgestelde bakkie’ in Utrecht. Iedereen mag het uitgestelde bakkie bestellen, maar dit bakkie is dan niet voor degene die hem bestelt en betaalt. Het kopje koffie kan worden opgehaald door iemand anders die dit zelf niet kan betalen. Deze traditie is ontstaan in de Italiaanse stad Napels en verspreidt zich nu razendsnel over de rest van de wereld.
Kortom, de lekkerste en meest verantwoorde koekjes en koffie koopt u bij de Koekfabriek!

06 februari 2014

Denkkracht Centrale Utrecht






Denkkracht Utrecht wil oplossingen voor maatschappelijke, bestuurlijk-organisatorische en strategische vraagstukken dichterbij brengen door denkkracht van young professionals te mobiliseren. Daarbij werken we ook aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de young professionals in het netwerk.
Tijdens een denkkrachtcentrale bieden wij ‘denkkracht’ voor een organisatievraagstuk. Tijdens de dag op locatie is er een interactief programma waarbij er via inspirerende werkvormen wordt gewerkt aan oplossingen en nieuwe perspectieven. De uitkomsten worden aan het einde van de dag gepresenteerd aan bestuurders en medewerkers van de betrokken organisatie(s). Het multidisciplinaire karakter van de groep zorgt voor een ‘clash van benaderingen’ en draagt bij aan kritische vragen, nieuwe antwoorden en vernieuwende oplossingen.