12 februari 2014

Uitgestelde Koffie in koffiewinkel De Koekfabriek




In het hartje van Utrecht opende donderdag 30 januari koffiewinkel De Koekfabriek haar deuren. Deze ‘coffee to go’ is een samenwerking tussen kookschool Kookmeesters en Reinaerde. Cliënten van Reinaerde bakken de koekjes die in de koffiewinkel De Koekfabriek te koop zijn. Iedere klant die koekjes koopt krijgt er een kopje koffie bij!

Uitgangspunt in de samenwerking tussen de Utrechtse kookschool Kookmeesters en zorgorganisatie Reinaerde is het beter combineren van zorg en werk voor mensen met een verstandelijke beperking in de horeca.

Aller-lekkerste koekjes De Koekfabriek combineert het maken van lekkere koekjes en goede begeleiding van mensen met een beperking. Dat gaat binnen De Koekfabriek perfect samen: cliënten doen zinvol en leerzaam werk in de bakkerij. Dit resulteert in de ‘aller-lekkerste koekjes’ van Utrecht. Een ideale combinatie dus. ( www.youtube.com/watch?v=c_yH07XVKZg )

Om klanten van deze ‘aller-lekkerste’ koekjes te laten genieten gaat de coffee to go open op de Slachtstraat 2, nabij Neude in Utrecht. Een winkel die helemaal in het teken staat van heerlijke koekjes. De initiatiefnemers vinden dat bij een lekker koekje goede koffie hoort. Dus wie bij De Koekfabriek een koekje koopt, krijgt er van de barista’s gratis een heerlijke kop koffie bij.

Maatschappelijk verantwoord Het maatschappelijk verantwoorde karakter van de coffee to go is voor De Koekfabriek erg belangrijk. Niet alleen de koekjes worden zo eerlijk mogelijk geproduceerd, maar ook andere producten in de winkel hebben een verhaal. Zoals bijvoorbeeld Marie Stella Maris water, Mr. Jones thee en Bacci koffie; een koffiemerk wat het coffee kids én fairtrade keurmerk draagt.
Uitgestelde bakkie De Koekfabriek introduceert ook het ‘uitgestelde bakkie’ in Utrecht. Iedereen mag het uitgestelde bakkie bestellen, maar dit bakkie is dan niet voor degene die hem bestelt en betaalt. Het kopje koffie kan worden opgehaald door iemand anders die dit zelf niet kan betalen. Deze traditie is ontstaan in de Italiaanse stad Napels en verspreidt zich nu razendsnel over de rest van de wereld.
Kortom, de lekkerste en meest verantwoorde koekjes en koffie koopt u bij de Koekfabriek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten