03 mei 2013

Informatiebijeenkomst 'Onbeperkt aan het Werk!'

Uitnodiging 'Onbeperkt aan het Werk!'Maandag 27 mei 2013
15.00-17.00 uur
Locatie
Uw Re-integratie Aïdadreef 4-6
3561 GE  Utrecht

Uiterlijk juli 2015 zal de regering het VN verdrag voor de rechten van mensen met een beperking bekrachtigen. Dit Verdrag regelt de wijze waarop mensenrechten ook toegepast moeten worden m.b.t. het leven van mensen met een beperking.
Wat betekent dit Verdrag voor gemeentes en burgers? Wat is bij u al geregeld in overeenstemming met dit verdrag en wat vraagt om nieuw beleid of nieuwe maatregelen? Uw gemeente is al actief als het gaat om toegang tot onderwijs, werk en vrijetijdsvoorzieningen en dat iedereen regie heeft over zijn/haar leven.
Het VN-Verdrag vraagt echter meer dan wat we nu over het algemeen al geregeld hebben. Welke verantwoordelijkheid hebben gemeente? Welke verantwoordelijk hebben burgers zelf? Hoe pakken we dat in Utrecht aan? Allemaal vragen waar een antwoord op nodig is.
Tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 27 mei gaat Wethouder Hans Spigt hier dieper op in en gaan betrokkenen, belanghebbenden en belangstellenden met genoemde vragen aan de slag om in Utrecht samen antwoorden te vinden. We doen dit rondom het thema:
Onbeperkt aan het werk!
Gevraagd wordt creatief en vindingrijk te zijn bij het zoeken naar mogelijkheden en vinden van kansen. Wethouder Spigt zal dat ook laten zien aan de hand van een voorbeeld waarbij een bijzondere samenwerking werd gevonden tussen dagbesteding en WSW. Abrona en UW-Re-integratie werken hiervoor samen in een proefproject, waar een filmverslag van werd gemaakt. De Wethouder vraagt iedereen creatief naar onbeperkte mogelijkheden op de arbeidsmarkt te zoeken.
Met vriendelijke groet,
Mede namens de Coalitie voor Inclusie, Abrona en UW Re-integratie,

Gemeente Utrecht
Hans Spigt,
Wethouder Werk en Inkomen, Jeugd, Sport, Wijk Overvecht
Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Utrecht, de Coalitie voor Inclusie, Abrona en UW Re-integratie in het kader van de campagne VN-Verdrag om de hoek, Participeren is een werkwoord!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten