29 maart 2016

Kinderrechtenwandeling op 29 april


Een stadswandeling door Utrecht in het teken van Kinderrechten wordt op 29 april 2016 om 11:00 uur gelanceerd. Wandel mee met Amnesty met je kinderen, schoolklas en/of familie!

Onze wandeling voert je vanaf het Domplein door de noordelijke binnenstad van Utrecht, waarbij de verschillende kinderrechten aan bod komen. De tocht wordt gelopen met behulp van een app die vanaf 29 april gedownload kan worden vanaf de site www.amnesty.nl/rightswalk. De wandeling is geschikt voor alle leeftijden en biedt zowel jong als oud(er) nieuwe gezichtspunten en interessante weetjes bij bijvoorbeeld het homomonument, de gevangenis maar ook NijntjePleintje en Trijn van Leemput.

De Rights Walk-app van Amnesty International laat zien dat ook Utrecht vol zit met spannende verhalen, fascinerende mensen en historische plekken die raken aan kinderrechten. Een unieke kans om een stad eens door een andere bril te bekijken.

De gemeente Utrecht profileert zich als kinderrechtenstad waarbij kinderen meer bij het beleid worden betrokken. De informatie tijdens de stadswandeling geeft een leuke opstap naar het denken over kinderrechten voor jong en oud.

Voor meer informatie over de lancering en inhoud van de kinderrechten-app in Utrecht, mail naar: kinderrechtenwandeling@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten