15 maart 2016

Artikel 1 organiseert 21 maart: Discriminatie werkt niet!

Datum: 21 maart
Tijd: 19:00u – 21:30u
Locatie: Procific, Schooneggendreef 27, Utrecht

Programma

19:00 uur        Inloop;

19:15 uur        Opening, Ako Ahmed vertelt zijn verhaal;

19:40 uur        Jongeren aan het woord; groepjes jongeren, spreken onder begeleiding van een dialoogleider, over hun ervaringen met vooroordelen en discriminatie;

20:20 uur        Pauze

20:30 uur        Keuze uit één van de drie workshops:

1: Sara Ham (Young & United) en Kristina van der Molen (vice-voorzitter FNV Jong): Wil jij je inzetten om discriminatie bij het werk tegen te gaan? Hoe kun je samenwerken om écht iets te veranderen?! En hoe kan de vakbond je daarbij helpen? Denk mee!

2: Mohammed Bencheikh (Art.1 MN): Iedereen heeft vooroordelen. Jij over anderen, anderen over jou. Hoe voorkom je dat je de dupe wordt van andermans vooroordelen? Leer wat je kunt doen.

3: Paul Gleisberg (JoU): Werken aan werk, waarom zou je? Iedereen maakt keuzes, keuzes over werk, over school, voor de toekomst. In deze workshop ervaar je hoe je op een andere manier kunt kijken naar hoe je keuzes maakt en wat de gevolgen ervan kunnen zijn.

21:15 uur        Plenaire afronding

22:00 uur        Einde

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie Op 21 maart 1960, tijdens een vredesdemonstratie in Sharpeville in Zuid-Afrika, opende de politie het vuur op demonstranten en doodde 69 personen. Deze demonstratie werd gehouden voor het doorvoeren van de anti-apartheidwetten in dat land, die toen nog niet van kracht waren. Deze gebeurtenis heeft de Verenigde Naties aangenomen als uitgangspunt van de Dag tegen Racisme en Discriminatie, die in 1966 is uitgeroepen. Vanzelfsprekend staat men op deze Dag wereldwijd stil bij het immer aanhoudende probleem dat in onze maatschappij heerst.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten