09 november 2015

Sint Maarten Parade trekt recordaantal deelnemers 
Licht
Ondanks regen en wind namen op zaterdagavond 7 november ca. 5000 Utrechters deel aan de Sint Maarten Parade door het historische stadscentrum van Utrecht. Deze jaarlijkse processie van licht en muziek heeft zich in vijf jaar tijd in snel tempo ontwikkeld tot een grensverleggend feest voor en door de hele stad. In de vijfde aflevering droeg een deelnemersstroom met een veelheid aan nationaliteiten een record aantal nieuw gemaakte fantasierijke lichtsculpturen mee.
 

Muziek&theater

De overal aanwezige lopende, staande en in sloepen varende muziek van onder meer Remork & Karkaba uit Brussel, ZfunC uit Zuilen, de Band zonder Verblijfsvergunning, Fanfare van het Vuur, Villa Vrede, Performance Groep , Originale, het wereldkoor Bianca C, het  'schuiftrompet-jeugdorkest' van de Domstad, de stadsbeiaardier en de klokkenluiders van Utrecht (vanuit drie kerken) voorzag de optocht van een sfeervolle onderstroom van geluid. Langs de rand van het Zocherplantsoen waren de droevige Sint Maartenclowns als verbeelding van de bedelaar uit de legende opnieuw de lievelingen van het langs trekkende publiek. Voor het eerst was het Museum Catharijneconvent de centrale locatie van vertrek en aankomst.

Markt

e Sint Maartensmarkt op zondagmiddag trok naar schatting 7000 bezoekers. Op de drie locaties, Ganzenmarkt, Stadhuisbrug en Vismarkt genoten velen in de najaarszon van muzikale acts en ander vermaak. Ondanks de aangekondigde demonstraties werd de goede sfeer geen enkel moment verstoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten