12 oktober 2015

GEEN PLAATS VOOR RACISME IN ONDERWIJS

Op maandag 19 oktober 2015 (aanvang 20.00uur) vindt de Utrechtse bijeenkomst plaats van de landelijke campagne Onderhuids. In Wijkcentrum Oase gaan we op zoek naar onze eigen verborgen voorkeuren, vooroordelen en stereotyperingen.


Bas Gadiot doet de Onderhuids-test met de zaal, er is een debat, een interview met wethouder Margriet Jongerius. Anousha Nzume en Joris Brussels, Case Mayfield en Ghariben zijn erbij en laten van zich horen! De avond wordt afgesloten met muziek van Three Times a Stone en een drankje in Mensenrechtencafé Utrecht.

De campagne Onderhuids gaat over (on)bedoelde of (on)bewuste raciale discriminatie.
Onderhuids organiseerde het afgelopen jaar twaalf bijeenkomsten van Hengelo tot Middelburg. Samenwerking met maatschappelijke organisaties, (betaald) voetbalclubs en instellingen was essentieel.  De avond in Utrecht is de laatste bijeenkomst vóór de presentatie van het Onderhuids Maatschappelijk Akkoord aan Lodewijk Asscher op 28 oktober.


Utrechtse samenwerking Voor het evenement in Utrecht werkt Onderhuids samen met Al Amal, Stichting Asha, Artikel 1 Midden Nederland, het Mensenrechtencafé Utrecht, Stichting Ulu Moskee, Stichting Multicultureel Netwerk, het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (UU), het Centrum voor Conflict Studies (UU), het Ethiek Instituut (UU) en de Vrije Universiteit  Amsterdam. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente. Utrecht was de eerste grote gemeente die de campagne Onderhuids steunde.  

Deelname is gratis. Aanmelden via: ablok@ddvl.nl wordt op prijs gesteld, maar hoeft niet.

Kom ook! En geef de uitnodiging door. 
Lees meer over de campagne op de site van Onderhuids 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten