16 september 2015

Honderden vluchtelingen in noodopvang Jaarbeurs


In Utrecht worden vanaf vandaag voor een periode van voorlopig zeven weken in totaal 500 vluchtelingen opgevangen in de Jaarbeurs. De eerste 200 vluchtelingen zijn vanavond aangekomen met bussen. Het college van Utrecht meldde begin deze week al zich in te spannen voor het vinden van panden om tijdelijk 200 tot 250 vluchtelingen op te vangen. Dit proces kwam in een stroomversnelling toen het COA vandaag (15-9-2015)  aangaf dat de acute nood voor opvang urgenter en groter is dan voorzien.

De honderden mensen kregen eerst iets warm te eten en mochten daarna zelf met een matras een plek opzoeken in de grote hal. Geen ideale omstandigheden, wel een goede tijdelijke oplossing in deze moeilijke situatie. De gemeente zoekt ondertussen onverminderd voort naar naar tijdelijke locaties voor een langere periode.

Wethouder Margriet Jongerius was aanwezig en sprak met enkele vluchtelingen. Tegenover de pers zei de wethouder: “Deze tijdelijke opvang past in de lange traditie van Utrecht als mensenrechtenstad. Het is hartverwarmend om te merken dat mensen en organisaties in de stad ook een steentje willen bijdragen. Wij zijn als gemeente heel blij met de mogelijkheid die de Jaarbeurs biedt.”

De gemeente organiseert woensdagavond (16-9) een informatieavond voor omwonenden en andere belangstellenden. Daarbij is het COA aanwezig om informatie te geven, ook over mogelijkheden voor vrijwillige inzet en bijdragen. De avond vindt plaats van 18.00 tot 20.00 uur in zaal 2.15 op de tweede verdieping van het Beatrixgebouw. De hoofdingang vindt u aan de Croeselaan.

Lees het artikel en meer nieuws op DUIC en in andere lokale media.
Volg ook utrecht.nl/noodopvang-asielzoekers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten