13 mei 2014

15 mei: Demonstratie door Toevlucht in Utrecht

Op 15 mei organiseert Toevlucht Nachtopvang voor Ongedocumenteerden een demonstratie op het stadhuisplein in Utrecht. Het thema is Bed Bad en Brood Voor Iedereen In Onze Stad! (in navolging van de uitspraak van de Europese Commissie en burgemeester van Zanen)

Nachtwachten van Toevlucht waken al 5 maanden lang, iedere nacht om een sobere opvang te bieden aan ongedocumenteerde mannen in onze stad.Voor deze mannen is geen plek. We bieden tot 1 juni bed en brood en demonstreren voor een structurele oplossing met bed, bad en brood voor deze mannen! 1 juni sluit de opvang, als er geen ondersteuning komt voor een structurele oplossing.Uitspraak van een nachtwacht:“We zitten al meer dan 150 nachten te waken bij de opvang voor deze mannen, ligt u er wel eens wakker van? Wij willen niet dat deze mannen op straat komen te staan!”
Luister naar hun verhaal en demonstreer mee!
We willen een vreedzaam protest op 15 mei, waarin we de gemeente Utrecht de steun aan deze mannen met zoveel mogelijk mensen willen laten zien.

Tijdens dit protest is de raadsvergadering bezig van de nieuwe gemeenteraad; we hopen met hen in gesprek te kunnen en aan te geven hoe benard de situatie is.

PROGRAMMA
19.00 uur verzamelen stadhuisplein
19.15 uur wake
19.30 uur demonstratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten