09 april 2014

S4C Utrecht

Starters4communities

http://www.voorjebuurt.nl/project/s4cutrecht

Wij zijn een groep van 22 enthousiaste starters op de arbeidsmarkt – met de enkele door-starter onder ons. Samen gaan we ons verbinden aan een aantal wijkinitiatieven in Pijlsweerd/ Ondiep en omgeving. We hebben voor deze wijken gekozen omdat er vanuit de bewoners vraag was naar ons programma. Bewoners zijn betrokken en willen zich graag inzetten om de wijk een stukje mooier te maken. Samen mét deze bewoners gaan wij starters werken aan innovatieve en financieel duurzame initiatieven. Wijkinitiatieven die bijdragen aan een sterkere, schonere en socialere wijk, en die niet afhankelijk zijn van subsidie.

Om ons goed voor te bereiden op deze uitdaging biedt Starters4Communities (S4C) ons een programma in sociaal ondernemen en bewonersgestuurde stadsontwikkeling. Twee ontwikkelingen die met een terugtrekkende overheid uit het sociaal domein steeds belangrijker zullen worden. Onze verworven kennis en inzichten komen direct ten goede van de buurt.
Een belangrijk onderdeel van het Starters4Communities traject is het onderzoek naar lokale initiatieven waar echt behoefte aan is. Initiatieven die worden gedragen door de bewoners zelf en extra ondersteuning kunnen gebruiken. Tijdens het tweede deel van het programma kijken we dan hoe we deze projecten kunnen versterken zodat zij minder afhankelijk van subsidie kunnen voortbestaan. Met welke projecten we gaan werken weten we nu dus nog niet, maar dat is juist het avontuur! In het voorgaande S4C programma werkten de starters bijvoorbeeld aan een ambachtelijk leer/werktraject voor jongeren zonder startkwalificatie, een bruisend cultureel centrum voor de buurt, een online en offline Buurtbalie zodat initiatieven en bewoners elkaar makkelijker konden vinden, en nog veel meer.

Door middel van deze crowdfundingcampagne maken wij onze inzet mogelijk. Als dank voor jouw steun geven we je natuurlijk graag iets terug! Links op deze pagina vind je daarom mooie beloningen, aangeboden door onze partners en door ons, de starters zelf.

Dus kies een beloning en…1. Verwen jezelf of iemand in je omgeving met een mooi cadeau, geweldige ervaring of leerzame workshop.
2. Bouw mee aan een sterkere sociaal ondernemende sector in Nederland en help nieuwe arbeidskansen creëren.
3. Steun Utrechtse bewoners met de verwezenlijking van duurzame wijkinnovaties.

In totaal hebben we 30.000 euro nodig voor dit programma van vijf maanden, waarvan we 25.000 bekostigen met deze campagne. Wil je weten waarom we crowdfunden en waar het geld naartoe gaat? Lees dan de veelgestelde vragen.

Help jij ons deze droom te vervullen?Alvast ontzettend bedankt voor jouw steun! Starters4Communities - Samen Sterker!

Meer informatie over het spetterende Connect the Dots feest op vrijdag 11 april is te vinden op de evenement pagina. Meer informatie over Doe je Ding Dag op 19 maart vind je op de website: http://www.doejedingdag.nl/. Hier kun je kiezen uit 15 fantastische workshops over muziek, natuur, bewegen, kunst en meer! Beperkte plaatsen dus wees er snel bij! 
Alvast ontzettend bedankt voor jouw steun! Namens de bewoners en alle deelnemers aan Starters4Communities - Jette, Michiel, Joeri, Manon, Marjolein, Rianne, Merle, Eline K, Eline A, Nikki, Miriam, Johan, Hans, Nora, Geke, Guido, Mirthe en het team!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten