23 april 2014

Mooie opsteker voor Voedselbank Utrecht

Op de foto van links naar rechts: Mathilde Vos-Gras (Rabobank Nederland), Cor Nieuwendijk en Jan Zwarts van Voedselbank Utrecht.

Onlangs vond op het hoofdkantoor van Rabobank Nederland aan de Croeselaan in Utrecht een inzamelingsactie plaats voor de Voedselbank in Utrecht.

De actie was georganiseerd door Rabobank Connect, onderdeel van Rabobank Nederland. Twee dagen lang stond een kraampje van de Voedselbank Utrecht in de vestiging aan de Croeselaan. De opbrengst bestond uit 41 kratten vol etenswaar en € 2.000 aan geld uit de collectebussen. Jan Zwarts, de voorzitter van de Voedselbank in Utrecht vertelde aan Rob Kemna, directeur Bedrijfsmanagement van Rabobank Nederland bij de afsluiting van de actie dat ‘zijn bank’ iedere week 600 gezinnen in Utrecht van een krat met eten voorziet. Terwijl volgens de definitie van armoede er in Utrecht alleen al 3000 gezinnen onder het bestaansminimum leven. Elke dag eten is niet voor iedereen vanzelfsprekend, het motto van de actie van Rabobank Connect, kon hij bevestigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten