10 oktober 2013

Toekomst van prostitutie in Utrecht


Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht
Datum: 11 oktober 2013, 19:30

Op 12 juli zijn de laatste boten van het Zandpad gesloten. De vergunning van de toenmalige exploitant (ook eigenaar van de boten) is ingetrokken omdat het college misstanden heeft geconstateerd (faciliteren van mensenhandel) Hierdoor is er op dit moment geen raamprostitutie in Utrecht mogelijk. Sinds de sluiting is er veel discussie over mogelijke oplossingen en welke kant het op moet met de raamprostitutie in Utrecht. Daarom organiseert het bestuur samen met raadslid Bouchra Dibi, woordvoerder op dit onderwerp een debat over de toekomst van de raamprostitutie in Utrecht.

In het debat komt o.a. aan de orde:
Wat zijn de consequenties geweest voor de vrouwen die op het Zandpad werkten?
Wat willen we met prostitutie in onze stad? Willen we een nieuwe exploitant van de ramen op het Zandpad? Of gaan we voor de coöperatie? Willen we dat de vrouwen als kleine zelfstandigen aan de slag kunnen? Hoe garanderen we de veiligheid van de vrouwen en zorgen we dat vrouwenhandel en gedwongen prostitutie worden teruggedrongen.
Discussieer mee!

Gasten: Bouchra Dibi (raadslid PvdA), Myrthe Hilkens (voormalig kamerlid PvdA), Frits Rouvoet (hulpverlener op de Amsterdamse wallen) Aleid Wolfsen (burgemeester van Utrecht) Marjan Wijers (specialist mensenhandel)
Debatleider: Karin Boudewijns

Vrij toegang

Geen opmerkingen:

Een reactie posten