29 oktober 2013

‘Mensenrechten, bedrijven en de strijd tegen hedendaagse slavernij’

Symposium
Dinsdag 26 november 2013
Van 12.30 tot 17.00 uur, aansluitend borrel

Locatie
De Bazel Conference Centre
Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

2 december is door de VN uitgeroepen als Internationale dag voor de afschaffing van slavernij. Op die dag wordt aandacht gevraagd voor de 21 miljoen mensen die wereldwijd gevangen zitten in een vorm van hedendaagse slavernij of uitbuiting. Het College voor de Rechten van de Mens nodigt u voorafgaand aan deze dag uit voor het symposium ‘Mensenrechten, bedrijven en de strijd tegen hedendaagse slavernij’.

Het symposium wil een inspirerende bijeenkomst bieden waar de rol van bedrijven bij het bestrijden van hedendaagse slavernij vanuit diverse perspectieven wordt belicht en bediscussieerd. Welke rol en verantwoordelijkheden leggen de mensenrechten op aan bedrijven, met name ten aanzien van hun toeleveringsketen? Wat kunnen bedrijven bereiken? En hóe kunnen ze bijdragen in de strijd tegen uitbuiting? En wat is de rol en verantwoordelijkheid van andere actoren, zoals de overheid, consumenten en non-gouvernementele organisaties?

Het College organiseert het symposium in samenwerking met de Stichting Herdenking Slavernijverleden 2013. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij heeft afgeschaft. De stichting coördineert de herdenking daarvan en vraagt tevens aandacht voor de bestrijding van hedendaagse vormen van slavernij. Het College wil daaraan door middel van dit symposium een bijdrage leveren.
  
Aanmelding
U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van het College voor de Rechten van de Mens viasecretariaat@mensenrechten.nl, of telefonisch via 030 888 3 888.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten