16 mei 2013

Vreedzame Stad Sit-In in Centraal Museum


Op zondag 26 mei om 15.00 uur zijn Johan van Renswoude (districtschef Politie Utrecht) en Micha de Winter (hoogleraar pedagogiek aan de UU) te gast in het Centraal Museum. Directeur Edwin Jacobs gaat met hen in gesprek over de Vreedzame Stad, een project dat een eigentijdse invulling geeft aan de Vrede van Utrecht van 1713.

Micha de Winter staat aan de wieg van de Vreedzame School, een methodiek die inmiddels op heel veel Utrechtse basisscholen wordt gehanteerd. Politiechef Johan van Renswoude is een van de initiatiefnemers van de campagne De Vreedzame Stad en de gelijknamige website.

In het Centraal Museum kunt u kennismaken met de Vreedzame Stad in de Werkplaats voor de Vrede, een onderdeel van de grote Vrede van Utrechttentoonstelling In Vredesnaam : de Vrede van Utrecht 1713.

Wij nodigen u graag uit om dit gesprek bij te wonen. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar liekehoitink@vredevanutrecht.nl (tot uiterlijk donderdag 23 mei). Reserveringen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Hebt u een museumjaarkaart, laat het ons dan even weten en neem de kaart mee bij uw bezoek.

Datum: zondag 26 mei
Aanvang: 15.00 uur
Adres: Centraal Museum Nicolaaskerkhof 10, 3512 XC Utrecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten