02 april 2013

Vrijheidscolleges


Nog twee van de vier colleges te gaan:
Kustaw Bessems over persvrijheid, en Barbara Oomen over vrijheid van religie
Deze twee gasten volgen nog in de reeks van vier Vrijheidscolleges richting de Nationale Viering van Bevrijding vier op 5 mei. De Four Freedoms van Franklin D. Roosevelt uit 1941 staan daarbij centraal.

Uitgangspunt is de vraag wat de stand van zaken is ten aanzien van de door Roosevelt geformuleerde vrijheden. Komen ze in het gedrang onder de huidige economische en maatschappelijke omstandigheden?
In twee eerdere colleges spraken Abdelkader Benali en Hans Achterhuis over vrijwaring van angst en vrijwaring van gebrek.
Een terugblik vindt u op de site van www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl . Terugkijken kan ook, dat doet u hier;Abdelkader Benali: http://www.youtube.com/watch?v=AuJfDnE8_p8
Hans Achterhuis: http://www.youtube.com/watch?v=AuJfDnE8_p8

De twee resterende vrijheidscolleges vinden ook plaats in het Stadhuis te Utrecht op:
- Freedom of speech - 4 april 2013, 19.30 uur – lezing door Kustaw Bessems, met een gedicht van Chrétien Breukers.
- Freedom of worship - 18 april 2013, 19.30 uur – lezing door Barbara Oomen, met een gedicht van Ellen Deckwitz.

Een groots slotdebat vindt plaats op 5 mei 2013 tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht in Park Transwijk. Abdelkader Benali, Kustaw Bessems en Barbara Oomen komen terug als spreker. De gehele reeks wordt gemodereerd door Andrew Makkinga.

www.forum.nl/vrijheidscolleges
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernard Cultuurfonds, KF Hein Fonds, Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten