12 februari 2013

Human Rights Café: Kenia in verkiezingsstrijd

Vrijdag 8 maart organiseert mensenrechtenorganisatie Peace Brigades International (PBI) afdeling Nederland, de zesde editie van het Human Rights Café. Deze editie gaat over verkiezingen en democratie, met aandacht voor de situatie in Kenia.  

Aan het woord komt onder andere Martijn Harlaar, programma directeur bij NSA Internationaal. Martijn Harlaar bezoekt Kenia regelmatig voor zijn vredeswerk aldaar en zal vertellen over de huidige politieke situatie in het land.

In 2007 brak na de verkiezingen een drie maanden durende periode van hevig geweld uit ten gevolge van verkiezingsfraude. Burgers behorend tot de grote etnische groepering Luo keerden zich tegen de Kikuyu burgers waarvan de reeds zittende president Mwai Kibaki de overwinning onterecht opeiste.
Gedurende deze periode werden meer dan duizend mensen vermoord en meer dan een kwart miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen. De gevolgen van dit verkiezingsgeweld zijn nog altijd merkbaar en iedereen houdt zijn hart vast voor de komende verkiezingen op 4 maart 2013.

Peace Brigades International heeft in januari 2013 een kortlopend project geopend in Kenia ter bescherming van lokale mensenrechtenverdedigers en burgers rondom en in naloop van de verkiezingen in maart 2013.

Tijdens de avond willen wij de situatie in Kenia uitlichten door middel van meerdere presentaties en filmmateriaal. Na de presentaties en de film gaat het publiek in groepen uiteen om met elkaar en de sprekers in gesprek te gaan over dit onderwerp.


Twitter nu al je vragen via #humanrightscafe!

Datum & tijd:             Vrijdag 8 maart 2013, 18.45 – 22.00u
Locatie:                     De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht
Entree:                       €5,- inclusief consumpties
Aanmelden via:        pbi.communicatie@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten